Egy kismama levélben magyarázná el a fiának, hogy miért adta örökbe



A Redditen kért tanácsot a 29 éves, bipoláris depressziós nő.A gyerekvállalás nagy felelősséggel jár, a gyereknevelés pedig nem olyan feladat, amire bárki képes, éppen ezért soha nem szabad meggondolatlanul belevágni a családalapításba. Egy 29 éves nőnek azonban nem sok választása maradt, ugyanis akkor tudta meg, hogy terhes, amikor már szakított a párjával.

A bipoláris depresszióban szenvedő kismama úgy döntött, hogy megszüli a gyermekét, de nem fogja megtartani, hanem örökbe adja, ám azt még nem tudta eldönteni, hogy írjon-e a fiának egy levelet, amiben magyarázatot ad arra, hogy miért mondott le róla.

A nő végül elhatározta, hogy követi mások példáját, és a Reddit nevű közösségi oldalon kér segítséget:

Tinédzserkorom óta élek együtt diagnosztizált bipoláris depresszióval. Volt egy barátom, de vele 10 évnyi együttlét után szakítottunk. Utána derült ki, hogy terhes vagyok. A szakítás óta rosszabb lett az állapotom.

Előfordul, hogy napokig nem tudok felkelni az ágyból, nem tudom ellátni magamat. Nem akarok a szüleim nyakán élni, ezért úgy döntöttem, hogy bevonulok abba a pszichiátriai otthonba, ahol 17 éves koromban egy évig kezeltek. Ott az emberek nem valami kedvesek, viszont értik a dolgukat, és eddig sikerült helyrerázniuk.

Tisztában vagyok azzal, hogy nem tudnám ellátni és felnevelni a kisfiamat, főleg egyedül. Ez az oka annak, hogy úgy döntöttem, örökbe adom. Arra vágyom a legjobban, hogy szerető, gondos szülőkhöz kerüljön, egészségben és nyugalomban nőjön fel.

Magammal kapcsolatban csak azt szeretném, hogy egyszer újra normális életem lehessen. Ugyanakkor szeretném, ha a fiam tudná és megértené, hogy miért döntöttem így. Azon gondolkodok, hogy írok neki egy levelet, amiben ezt elmagyarázom neki. Szerintetek ez jó ötlet?”

A kismama kérdésére rengeteg válasz érkezett, a legtöbb felhasználó pedig egy emberként támogatta a levél ötletét. Sokan nagyon empatikusan viselkedtek a beteg nővel, többen megírták neki, hogy „önzetlen és szép cselekedetnek” tartják, hogy a gyermeke érdekében így döntött.

Olyan is akadt, aki azt tanácsolta, hogy inkább gondolja még át, hogy biztosan le akar-e mondani a gyermekéről, mert minden nehézség ellenére, később, ha jobban lesz, akkor lehet, hogy megbánja a döntését.

A kismama rengeteg tanácsot kapott, például ezeket is:

Egy fantasztikus családban, örökbefogadott gyermekként nőttem fel. Lehetséges, hogy sokkal jobb életem volt, mint amilyen az igazi szüleimmel lett volna, de mégis nagyon örülnék egy tőlük kapott levélnek. Csak azért, hogy tudjam: miért. Miért adtak örökbe? Talán ők is betegek voltak?”

Két örökbefogadott kislányom van, és biztos vagyok abban, hogy nagyon jól esne nekik egy ilyen levél az édesanyjuktól.”

Habozás nélkül írd meg a levelet! A fiadnak milliónyi kérdése lesz, amikor felnő, és ez a levél segíteni fog neki abban, hogy válaszokat kapjon.”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló