Soha nem kapták el a Malawi fenevadat



A világ legkülönösebb rejtélyei, amikről alig lehet hallani.A Malawi vadállat: Egy rejtélyes vadállat keltett pánikot 2003-ban Malawi területén. A nemzet fővárosától, Lilongwe-tól 100 kilométerre északra, Dowa kerületében veszett állatról érkezett hír. Az állat 3 embert megölt, 16 embert pedig megsebesített. Akik látták a lényt, azt állították, hogy biztos, hogy nem hiéna volt.

A helyiek közül többen azt hitték, hogy az ismeretlen támadó annak a hasonló állatnak a bosszúálló lelke, akit egy évvel korábban öltek meg, miután végzett 5 emberrel. A fenevad rejtélye máig megoldatlan.

Jézus elveszett évei: A Biblia nem tesz említést arról, hogy Jézus mit csinált, hol volt 12 és 30 éves kora között, ezért nem meglepő, hogy az elmúlt években egyre több elmélet született ezzel kapcsolatban.

A legjelentősebb teória, hogy Jézus a Selyem-utat követve a Távol-Keletre utazott. A buddhista és a hindu szövegek Szent Issa néven említik, és azt állítják, hogy még mielőtt Indiába, majd Tibetbe érkezett, előtte járt Irakban, Iránban, Afganisztánban és Pakisztánban. Ezt követően 6 évig a buddhista szerzetesekkel élt, majd visszatért Jeruzsálembe, hogy prédikáljon.

Ezt az elméletet néhány dolog bizonyíthatja, így például az elismert indiai szöveg, a Bhavishya Maha Purana, amelyben Kasmír királya az első század elején feljegyezte, hogy találkozott egy világos hajú, fehér ruhát viselő, nyugatról érkezett, összetett, tanárral, aki azt állította, hogy egy szűztől született, és Isten fia.

Vimánák: A Vaimānika Śāstra című szanszkrit szöveg nagyon pontos technikai leírást, adatokat, keresztmetszetet, illusztrációt ad az ókori harci repülőgépekről, amiket vimánának neveztek. A hindu írásokban azt állították, hogy a repülő vimānák valójában „égi paloták”, vagyis az istenek repülő palotája, és Ré is ilyenen érkezett Egyiptomba. A védikus források repülő kerekes lovaskocsikként írták és rajzolták le a szerkezeteket.

Kétéltűek az ókori Irakban: Az óannész egy mezopotámiai mitikus lény, amit egy hatalmas, emberfejű halkként kell elképzelni, akinek a halfarka alatt lábai is vannak. A legenda szerint a Ammenon, negyedik babiloni király uralkodása idején jelent meg az erüthreai tengerben, valószínűleg a mai Perzsa-öbölben.

A halember nappal a szárazföldön élt, és az embereket tanította tudományokra és művészetekre, majd este visszatért a tengerbe, hogy ott töltse az éjszakát.

A máltai katakombák: 1902-ben a máltai Paola városban új lakótelep kialakításán dolgoztak a munkások, akik egy hatalmas földalatti komplexumba estek. Kiderült, hogy a katakombák Málta őskori, mintegy 3000 évvel ezelőtt időszakából származik.

A komplexumnak a Hal Saflieni Hypogeum nevet adták, ma pedig az UNESCO Világörökség része. A katakombák feltárásakor több, mint 30.000 emberi csontvázat találtak. Mivel a koponyáknak furcsa formája volt, ezért arra kezdtek gyanakodni, hogy egy földalatti emberi fajt sikerült felfedezni.

Állítólag az 1940-es években egy idegenvezető beléphetett arra a helyre a katakombákban, ami csak korlátozottan volt látogatható. Az idegenvezető azt állította, hogy egy falon lévő kis résen belépve 20 fehér szőrű hüllőt látott, aztán gyorsan kilépett.

Napokkal később azok, akik visszamentek a komplexumba, azt állították, hogy nincs ott semmiféle rés a falon, ahol az idegenvezető állítólag belépett.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló