Fedezd fel Mazuri tóvidékét 2019 nyarán!



Európa legjobb úti céljai az aktív és passzív pihenők számára.Mazuri tóvidék, Lengyelország: Az „ezer tó földjének” is nevezik a lengyel tóvidéket, ahol kempingezhetsz, halászhatsz vagy hódolhatsz a vízi sportoknak. A természetes strandok mellett bejárhatod a hűs erdőket és a tavak partjait is.

Kréta, Görögország: Rejtett öblökkel és csodás homokos strandokkal várja a turistákat az 1000 km hosszú tengerpartú görög sziget. Kréta a múltban otthont adott az ókori minószi civilizációnak. A Samaria szurdokból remek kilátás nyílik a gyönyörű tájra.

Lisszabon, Portugália: Az Atlanti-óceán partján fekvő városban nappal fedezd fel a hangulatos utcákat, ülj be egy pihentető kávézóba, este pedig vesd bele magad az éjszakai életbe az Bairro Alto-ban és Alfama-ban!

Lisszabon szíve Baixa, avagy „alsó város”, ahol a Sao Jorge várat és a Santa Maria Maior Katedrálist érdemes megnézni! A portugál főváros legrégebbi kerülete a Tejo folyó partján található Alfama, ahol a Jeronimos Kolostort és a Világörökséghez tartozó Berém-tornyot keresd fel!

Olasz riviéra: Az Adria partjain található olasz riviéra akkor ideális választás a nyárra, ha Pisa vagy Toszkána közelében foglalsz szállást, és onnan fedezed fel a meseszép partvidékeket.

Korzika, Franciaország: Közel 1000 kilométeres partvonalán mediterrán városok, sziklás partok, homokos strandok, öblök és hegyek teszik vonzóvá Korzikát.

Moszkva, Oroszország: Az orosz fővárosban sétálj egyet a Tverskaya utcán vagy a Gorkij Parkban, és keresd fel a Vörös téren található Szen Bazil-t, valamint nézd meg a Kreml Katedrális arany kupoláit!

Horvátország: Az turisták egyik kedvenc horvát helye Dubrovnik, ahol az óvárost és a várat érdemes megtekinteni, de a nagy vízesés (Veliki slap), a Plitvickai tavak, Zágráb, valamint a Makarska tengerparti strandok sem okoznak csalódást.

Skagen, Dánia: Hosszú homokos strandokkal, ragyogó napsütéssel várja a turistákat a meseszép tájjal megáldott Skagen.

Bodrum, Törökország: A települést a hangulatos fehér házak, a pálmafákkal szegélyezett utcák és a lila szőlőszerű bokrok teszik igazán különlegessé.

Kanári-szigetek, Spanyolország: A napsütötte, homokos strandok mellett régi halászfalvak, gyarmati városok, hegytetőre épített falvak és hatalmas hegyek teszik vonzóvá a Kanári-szigeteket.

Róma, Olaszország: Az olasz fővárosban a leghíresebb látnivalók a Kolosszeum, Trevi-kút, a Villa Borghese kertek, és a Vatikán!

Sevilla, Spanyolország: A több, mint 2000 éves múltú Sevilla meleg és temperamentumos település. Építészeti szempontból Európa egyik legkiemelkedőbb városa, ahol felfedezheted Spanyolország egyik legrégibb mecsetét, a Sevilla-i Székesegyházat, de a mór és keresztény hagyományokat idéző Alcazar is pazar látvány.

Barcelona, Spanyolország: Katalónia fővárosában mesés táj, gótikus negyed, művészeti galériák és mediterrán tengerpart teszi még emlékezetesebbé a vakációt. A spanyol városlátogatás programjába mindenképpen szerepeljen a Sagrada Familia székesegyház, Casa Mila és Casa Batllo, vagyis a világhírű Antoni Gaudi építész munkái.

Ciprus: Csodás strandok, szórakozási lehetőségek és feltörekvő kávé-kultúra vár Cipruson. A 10.000 éves múltú Ciprus gasztronómiája is különleges, ezért kóstold meg a alloumi-t, dolmades-t (töltött szőlőlevél) és bárány kleftiko-t!

Toszkána, Olaszország: Közép-Olaszország régiójában található a gazdag kultúrával, csodás építészettel megáldott Toszkánában finom ételek, borok, gyönyörű táj, reneszánsz építészet és barátságos emberek várják a turistákat.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló