Gyerekre támadhat a Chow Chow



Ezek a kutyafajták veszélyesek lehetnek a kicsikre.Habár sok múlik a kutyanevelésen, mégis fontos, hogy még mielőtt valaki kutyát vinne haza, nézzen utána az adott fajta jellemzőinek, különösen akkor, ha gyerek is van a családban, mert lehet, hogy egy kisméretű szőrgombóc is képes rátámadni a csemetére!

Chow Chow: Távolról sem nyugodt természet, sőt, néha olyan vad, mint egy grizzly. Érzékenyen védi a területét és agresszív az idegenekkel szemben. A Chow Chow tartása csak nyugodt, fegyelmezett, kevés stresszt okozó emberek számára ajánlott.

Boxer: Az elnevezésből arra lehetne következtetni, hogy agresszív fajtáról van szó, mégis valójában energikus és játékos természetű. A boxerek negatív tulajdonsága a makacsság, ami miatt nehéz az idomítás, nehezen érhető el, hogy hallgasson a gazdájára.

Pozitív megerősítési technikákkal jól kezelhető, viszont csak olyan felnőtteknek ajánlják, akik biztos, hogy tudnak vele bánni.

Rat terrier: Elképesztően makacs kutyafajta, aki a többi terrierhez hasonlóan, jó vadászkutya és kotorékeb. A rágcsálók irtására alkalmazható Rat terrier gazdájának muszáj jelentős fizikai és mentális ingeret adnia, ha hatni akar rá. Fiatalok és felnőttek mellé megfelelő választás, de a gyerekek mellé nem az.

Yorkshire terrier: Az aranyos, kisméretű kutyafajta azért rossz választás kisgyerek mellé, mert túlságosan védi a területét, aminek megsértésére agresszív választ ad. A yorkshire terrierek izgatott viselkedése a gyerekeket ijeszti meg. Mivel kölcsönösen félnek egymástól, ezért jobb nem erőltetni ezt a kapcsolatot.

Rottweiler: Amellett, hogy a harapása könnyen végzetes lehet, még az is ellene szól, hogy a rottweiler az egyik percben még a család legjobb barátja, a következőben viszont rátámadhat valakire. Az agresszió a rottweilerek vérében van, ezért jobb távol tartani a kisgyerekektől.

Dobermann: Gyerekek mellé egyáltalán nem való, hiszen őrző-védő kutyafajta. Mivel agresszív, ezért erős és határozott gazdára van szüksége. A dobermannokat kölyökkoruktól kezdve megfelelő szocializációra és engedelmességre kell tanítani, hogy nyugodt és szelíd felnőtt váljon belőlük. Ugyanakkor ezek a kutyák agresszióval felelnek az agresszióra.

Akita: Nagy, erős akaratú, jó vadász, független és agresszív kutyafajta. Ha felelőtlenül nevelik, nem megfelelően szocializálódik, akkor agresszív felnőtté válik. A kisgyerekek provokálására agresszív választ adhat.

Dalmata: A népszerű kutyafajta valójában veszélyes lehet a kisgyerekekre nézve. A dalmaták ideges természetű ebek, a gyerekek pedig negatív hatást gyakorolnak a viselkedésükre, ami könnyen agresszív lehet.

A dalmaták megfelelő neveléséhez nyugalomra van szükség, ez pedig egy kisgyerek mellett nincs meg.

Pitbull: Agresszív kutyafajta, aki ha harap, akkor addig nem engedi el az áldozatát, amíg az teljesen el nem gyengül. A pitbulloknak magas a tolerancia határa, mégis veszélyesek és türelmetlenek a gyerekekkel. Csak felnőttek számára megfelelő választás.

Chihuahua: Kisméretű kutyafajta, akit a gyerekek könnyen felkaphatnak, és kényelmetlen helyzetekre kényszeríthetnek. A chihuahua ideges természetű, nehéz a kedvében járni, erősen ragaszkodik a területéhez, és könnyen támad, ha fenyegetve érzi magát.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló