Hollywoodi színészek, akik videojátékokban is szerepeltek



Valamilyen formában Kristen Bell, Jet Li és Rami Malek is megjelent egy-egy programban.Kristen Bell – Assassin's Creed: A színésznő visszatérő szereplő volt az Assassin's Creed sorozatban, ahol Kristen Bell nem csupán a hangját kölcsönözte Lucy Stillman karakterének, hanem a külsejét is.

Lucy 2007-ben debütált, de akkor még Dr. Warren Vidic asszisztenseként, az Abstergo kötelékében segített Desmondnak abban, hogy megszerezze az orgyilkos őse, Altair genetikai emlékeit. 2009-ben az Assassin's Creed II-ben, majd 2010-ben a Brotherhoodban már sokkal nagyobb szerepet kapott a karakter.

Sam Witwer – Star Wars: The Force Unleashed: A Star Wars rajongók számára valószínűleg ismerős Sam Witwer neve, ugyanis ő adta a hangját Darth Maulnak a Star Wars: A klónok háborújában és a Solo: Egy Star Wars-történetben. Emellett szintén Witwer hangján szólalt meg Darth Sidious a Star Wars: Lázadókban.

Habár a színész kivételes hangi adottságokkal rendelkezik, mégis a Star Wars: The Force Unleashed játékok fejlesztői úgy döntöttek, hogy nem érik be ennyivel, és testben is megidézik a sztárt, aki mind a két epizódban eljátszotta a főszerepet, egyben pedig ő alakította Galen Marek-et, avagy Starkiller-t, aki Darth Vader titkos orgyilkosa.

Jet Li – Rise to Honor: A világhírű harcművész, Jet Li a külsejét és mozdulatait adta kölcsön a 2004-es Rise to Honorhoz, amit PS2-es konzolokhoz készítettek. A játékban Li karaktere egy rendőr, akinek az a feladata, hogy megvédje egy gengsztervezér lányát.

A Rise to Honort ért kritikák többsége azt kifogásolta, hogy a játék annak ellenére inkább egy interaktív film, mint egy jól kidolgozott akciójáték, hogy Li 3000 mozdulatát digitalizálták bele, a verekedős jeleneteket pedig az a Corey Yuen rendezte, aki már több, mint 30 film akciókoreográfiájáért volt felelős.

Yvonne Strahovski – Mass Effect: A videojáték sorozatok világában a Mass Effect is egy olyan széria, ahol a nagyszerű karaktereket híres színészek alakítják, így például Ron Perlman, Martin Sheen, Michael Ironside, Jeremy Irons, Willem Dafoe, Olivia Wilde és Tricia Helfer, ám elég valószínű, hogy a legtöbb játékos leginkább a szexi Miranda Lawson karakterét alakító Yvonne Strahovski nevét jegyezte meg.

Rami Malek – Until Dawn: Az Until Dawn stáblistája tele van ismert színészekkel, ami azért nem meglepő, mert a Supermassive Games programja felfogható egy interaktív salsher filmként is, aminek megalkotóit olyan klasszikusok inspirálták, mint a Péntek 13-filmek vagy a The Evil Dead sorozat.

A színészek közül akkoriban Hayden Panettiere volt a legnagyobb név, de ma már inkább a Bohém rapszódiában Freddie Mercuryt alakító Rami Malek az, akit ki kell emelni a színészgárdából. A játékban Brett Dalton és Peter Stormare is felbukkant.

Ellen Page – Beyond: Two Souls: Könnyű lenne azt gondolni, hogy 2013 szerencsés év volt Ellen Page számára, hiszen két kiemelkedő PlayStation-játékban, a The Last of Us-ban és a Beyond: Two Souls-ban is megjelent, ám az igazság az, hogy csak az utóbbi volt hivatalos szerepe.

A Naughty Dog alkotásában a karaktermodell nagyon erősen emlékeztetett Page-re, ám valójában Ashley Johnson alakította a szerepet. Természetesen Page kifogásolta, hogy lemásolták a kinézetét, úgyhogy Naughty Dog finomított a karakterdizájnon, hogy az jobban hasonlítson Johnsonra.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló