Izgalmas programokkal várja a látogatókat a Veszprémi Állatkert



Keressétek fel a családdal a legjobb Balaton környéki állatkerteket!Veszprémi Állatkert: A több, mint 30 hektáros területen fekvő állatkertben 130 állatfaj, 600 egyede él a világ minden tájáról, ráadásul Magyarországon csak itt találhatóak olyan különlegességek, mint például kardszarvú antilop, impala, dromedár és fehértorkú varánusz. Az állatok megtekintése mellett látványetetések, állatsimogató és rendezvények teszik még izgalmasabbá az állatkerti programkínálatot.

Fenyvespusztai Állatsimogató: Zala megyében, Balatonmagyaród község határában, a Kányavári-sziget bejáratával szemben található a Fenyvespusztai Állatsimogató, ahol a legtöbb állat kifutójára szabadon bemehetsz. Az élményt még szebbé teheted egy sétakocsizással a Kis-Balatonnál. Ha részt veszel az egy órás családi kalandtúrán, akkor gazdag vad- és madárvilág, természet, nyugalom és szépség vár rád.

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum: Megismerkedhetsz a Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítással, megnézheted a bivalytörténeti bemutatót, végigjárhatod a sétautat, amit játékos elemekkel, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal tettek érdekesebbé, valamint távcsővel végigpásztázhatod a tájat. A 30 hektáros területen 200 bivaly él, akiket tavasztól őszig úgy nézhetsz meg, hogy elindulsz a bemutatóhelyről az 1,5 kilométeres sétaútra.

Afrika Múzeum és Állatkert: Dr.h.c.Dr. Nagy Endre 1958-ban költözött Tanzániába, ahol állatkertek és múzeumok megbízásából dolgozott, mint gyűjtő és vadbefogó. 1984-ben a vadászati és néprajzi gyűjteményének nagy részét elhozta a Balatonedericsen található családi kúriájába, ami ma már múzeumként működik.

A balatoni tájjal megszépített területen struccokkal, jávorantiloppal, kafferbivallyal, vaddisznóval, vietnami disznóval, őzekkel és kecskékkel is találkozhatsz. A gyerekek pónilovaglással és tevegeléssel egészíthetik ki a programjukat, míg a felnőttekre várnak a vízipipás kávézók.

Festetics Imre Állatpark: Keszthelyen található a 4,2 hektáros Festetics Imre Állatparkban őshonos szarvasmarhafajták, juhfajták, lófajták, sertésfajták, nemesített magyar kecske, magyar szamár, magyar tyúkfélék, pulykafélék, víziszárnyasok, magyar fodros tollú lúd, gyöngytyúk, kutyafajták, gímszarvas, őz, dámvad, vaddisznó, fácán és fogoly látványa fogad.

Salföldi Természetvédelmi Major: A Káli-medence Balaton felé nyíló kapujában, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park központjában található a Salföldi Természetvédelmi Major, ahol jelentős geológiai, botanikai és népi építészeti emlékekkel találkozhatsz.

Ezen a területen működő gazdaság életét, illetve olyan őshonos magyar háziállatfajtákat mutatnak be, mint például a rackajuhot, mangalicát, bivalyt, szürkemarhát, baromfikat, pásztorkutyákat (például pulit, pumit és mudikat), valamint lovakat.

A fűszer- és gyógynövénykertben minden érzékszervedre szükséged lesz, ugyanis szaglás, látás, tapintás és ízlelés alapján ismerkedhetsz meg a gyógynövényekkel, valamint megtanulhatod a „csodafüvek” hatásait és felhasználási lehetőségeit. A lovasbemutató mellett pónilovaglásra is van mód, de a sétakocsikázást se hagyd ki a programból!

Koloska-völgyi Vadaspark: Itt testközelből figyelheted meg hazánk vadfajainak egy részét, akik megfelelő méretű területen éldegélhetnek. A domboldalon nyolc vadfaj, gímszarvas, dámszarvas, muflon, őz, fürj, fogoly, fácán és tőkésréce talált otthonra. Ha a vadasparkban jársz, akkor kövesd az útvonalat, hogy mindegyik vadfajjal találkozhass!

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló