Vedd át a mai napra szóló motivációs üzenetedet!Válassz egy lapot a lenti képről, majd olvasd el annak a tanácsát!

Legyünk bármilyen pozitív beállítottságú emberek, akkor is lehetnek rossz napjaink a rajtunk kívülálló körülmények, okok miatt. Ilyesmi lehet például, hogy a reggeli kelés óta nem alakulnak úgy a terveink, ahogy azt elképzeltük, minden kiesik a kezünkből, lekéssük a buszt, vagy csak egyszerűen rossz a közérzetünk, fáradtnak, kimerültnek érezzük magunkat.

Az ilyen nehéz napokon mindig jól esik néhány biztató szó, amit most az Univerzumtól kaphatsz meg, ha választasz egy lapot a lenti képről, majd elolvasod a mai napra szóló motivációs üzenetet.Szolgálat: „Ki nem él, hogy szolgáljon, nem szolgál élni” – Kalkuttai Teréz Anya

Ha erre lehetőséged adódik, akkor soha ne tagadd meg a segítségedet azoktól, akiknek igazán szükségük van arra! Iparkodj mindig és mindenkit egyenlően szolgálni, és ne azzal foglalkozz, hogy mi az illető munkája, társadalmi státusza, vagy életkora!

Mindenképpen meg kell értened, hogy a világon mindenkinek egyedül kell megvívnia a csatáit, de a segítségnyújtás nem merül ki a pénzben, hiszen azon túlmutat. Például add át a helyed az idősebbnek a tömegközlekedésen, segítsd fel, aki elesett, segíts átkelni valakinek az úttesten.

Ha hozzájárulsz mások terhének megkönnyítéséhez, akkor egyfelől segítesz jobb hellyé tenni a világot, másfelől a saját életed is sokkal pozitívabb és boldogabb lesz.

Idő: „Az idő nagyon lassú azok számára, akik várnak, nagyon gyors azok számára, akik félnek, nagyon hosszú azok számára, akik szenvednek, nagyon rövid azok számára, akik élvezik; de azok számára, akik szeretik, az idő az örökkévalóság.” – William Shakespeare

Tudatosítanod kell magadban, hogy valójában nem létezik időhiány. Legfeljebb érdeklődés hiányáról beszélhetünk. Amikor elkötelezetté válsz az álmaid iránt, akkor a hajnalból nappal lesz, a keddből szombat, a pillanatból pedig lehetőség.

Gondolj arra, hogy néhány elképzelés, érzés elnyomása a tudatos „énünkben”, rendkívüli erőfeszítésekbe kerül, amik nagyon fárasztóak. Hazudni önmagadnak, elképesztően fárasztó, ezért légy őszinte, mert akkor elkerülöd ezt a problémát!

Amikor azzal áltatod magad, hogy most nincs időd, majd holnap, vagy egy hónap múlva megcsinálod, akkor az valójában azt üzeni, hogy az adott dolog nem érdekel, esetleg nem készültél fel rá.

Abban az esetben, ha azt feltételezed, hogy ezzel lezársz egy fejezetet, és újat kezdesz, abban bízva, hogy kevesebb lesz a stressz, aggodalom, mert hatalmas tehertől szabadulsz meg, akkor tévedsz, ugyanis az igazság az, hogy a halogatás megnehezíti az életedet.

Hallgass az érzéseidre: „Amit gondolsz, az leszel. Bármit is érzel, azt bevonzod. Amit elképzelsz, azt létrehozod.” – Buddha

Eljött az ideje annak, hogy fejezd be az érzéseid elleni folytonos harcot! Amikor sírsz a boldogságtól, akkor nem leszel gyenge, ha letagadod a fájdalmat, nem leszel erősebb. Meg kell tanulnod, hogy az érzéseid mindig a szövetségeseid lesznek, ugyanis ezek mutatna rá arra, hogy mit kell megtartanod az életben, vagy mit kell megváltoztatnod, emellett az érzelmek szabályozzák a gondolataidat és a tetteidet is.

Amikor nem fordítasz rájuk elegendő figyelmet, akkor érzelmi és fizikai fájdalmat okozhatnak, ugyanakkor segítenek rámutatni arra, hogy mi működik, és mi nem az életedben. Az érzelmek tesznek emberré, ezért az érzéseidet arra használd, hogy jobbá válj, ám azt ne hagyd, hogy az érzések irányítsanak!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló