Gyönyörű kilátás nyílik Tiamen SkywalkrólA világ legkülönlegesebb kilátópontjai.Ha tériszonyos vagy, akkor jobb, ha messzire elkerülöd az alábbi listán szereplő kilátókat, ám abban az esetben, ha semmi problémád a magassággal és elég bátorságot érzel magadban ahhoz, hogy kilépj ezekre a kilátópontokra, akkor feledhetetlen élményben és látványban lesz részed.

Tiamen Skywalk, Zhangjiajie, Kína: Nem kifejezetten kilátó, hanem inkább egy átkelő, esetleg híd a Tiamen Skywalk, amit nem az ijedős, tériszonyos turistáknak készítettek, viszont azoknak, akik elég bátrak, semmihez sem fogható látványban lesz részük átkelés közben.

A tengerszint feletti magasságban található 4 700 méteres híd a Yunmeng Fairy-csúcson, a Tianmen-hegység és a Zhang Jiajie csúcsán csatlakozik a nyugati sziklához. Mivel a kínaiak odafigyelnek arra, hogy az üveglapok tiszták maradjanak, ezért a turistáknak kötelező védőzsákot húzniuk a lábukra, ha végig akarnak sétálni a Mennyország Kapujaként is ismert hídon.

Ördög-medence, Viktória-vízesés, Zambia: Akinek nem elég, hogy megcsodálhatja a világ legnagyobb huzamú vízesését, annak lehetősége van felülről is megpillantani azt. A természetes sziklás medence, az Ördög-medence, a Viktória-vízesés szélén, a Zambezi-folyó mentén, Zambia és Zimbabwe határán található.

A száraz évszakokban a víz elég sekély ahhoz, hogy biztonságosan el lehessen úszni a széléig, még mielőtt a víz több, mint 300 méteres vízesésbe torkollna. Habár az a hír járja, hogy a felszín alatti sziklafalak miatt a víz ereje nem húzza le az ember, mégse lenne bölcs dolog kipróbálni!

Grand Canyon Skywalk, Arizona, USA: Csak a legbátrabbak és a legelképesztőbb kilátásra vágyóknak ajánlott a világ leghíresebb kilátója az airzonai Grand Canyonnál, ahol akár egy teljes sétát is tehetünk a semmi felett.

A világ leghátborzongatóbb szakadék fölé épített, félkör alakú, üveg aljú kilátóhelye utánozhatatlan panorámával örvendezteti meg mindazokat, akiknek kötélből vannak az idegei. Az itt készített fényképek semmihez sem foghatóak.


Aurland kilátó, Aurland, Norvégia: A nyugati part egyik legnagyobb fjordja a Sogn og Fjordane, ahol Aurland kis városába kell eljutnia annak, aki kíváncsi arra a kreatív kilátóra, amit 2005-ben építtetett az IKEA, és ahonnan elképesztő kilátás nyílik a tájra.

A kilátópont egy hatalmas gördeszkapályára hasonlít, aminek a végét üveggel zárták le, ám ettől még könnyen úgy érezheti magát az ember, mintha egyenesen a fjordokba sétálna, vagy lezuhanna a mélybe.

Természetesen a különleges formatervezés és a nyitott hatást keltő üveglapos megoldás nem azt a célt szolgálja, hogy bárkit is megijesszen, hanem azt, hogy semmi se zavarja a csodás kilátást.

Sears Tower, Chicago, USA: Üvegre lépni nagyon bizarr érzés, ugyanis az agyunk ilyenkor azt hiszi, hogy a semmibe lépünk, tehát biztos, hogy le fogunk zuhanni. Ha ezt azzal fokozzák, hogy 305 méternyi mélység tátong alattunk, akkor végképp elképesztő elszántságra lesz szükség ahhoz, hogy üvegre lépjünk.

Ez az élmény vár azokra, akik felkeresik a Sears Tower kilátóját, ami Chicago egyik legismertebb nevezetessége, és ahonnan ámulatba ejtő panoráma nyílik a városra.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló