Tíz ember, aki ma már örül, hogy nem sikerült megölnie magát



Öngyilkossági kísérlet túlélői beszéltek arról, hogy most milyen az életük.Az öngyilkosság témája megosztja az embereket, hiszen vannak, akik önzésnek tartják, míg mások szerint meg lehet érteni azokat, akik úgy döntöttek, hogy véget vetnek az életüknek. Ugyanakkor előfordul, hogy sikerül megmenteni annak az életét, aki öngyilkosságot kísérelt meg.

A Bored Panda most olyan emberek történeteit gyűjtötte össze, akik korábban öngyilkossággal próbálkoztak, de túlélték azt, most pedig elmesélték, hogy milyen az életük, valamint őszintén elmondták, hogy örülnek, hogy élnek, és ma már rossz döntésnek tartják, hogy valaha el akarták dobni maguktól az életet.

1.9 évvel ezelőtt meg akartam ölni magam. Most az egyhetes kisfiam kedvenc alvóhelye lettem.”

2.Két évvel ezelőtt megpróbáltam megölni magam. A kísérlet után 5 hónapig kórházban voltam. Az orvosok azt mondták, hogy egész hátralévő életemet kerekesszékben töltöm. Ma Japánban kerékpározom.”

3.A barátommal azt ünnepeljük, hogy egy évvel ezelőtt találkoztunk a pszichiátrián, miután mind a ketten megpróbáltunk öngyilkosok lenni. Ma azt ünnepeljük, hogy mégsem vagyunk halottak.”

4.Depressziós voltam az elmúlt 7 évben, és öngyilkossági kísérleteim is voltak, ami miatt többször kórházba szállítottak. A tavalyi esztendőben fizikailag és szellemileg is sikerült jelentősen felépülnöm, valamint lediplomáztam. Soha nem hittem, hogy egyszer eljutok ideáig.”

5.Egy évvel ezelőtt ezen a napon kómában voltam a harmadik öngyilkossági kísérletem után, három hónapon belül. Most a életem párjával vagyok. Élni csodálatos!

6.Másfél évvel ezelőtt kórházban töltöttem a 16. születésnapomat, mert öngyilkosságot kíséreltem meg. Ma már főiskolára járok, van egy csodálatos barátnőm, egy munkám, amit szeretek, és a családommal élvezhetem a karácsonyt. Aszerint kezdtem élni, ami boldoggá tesz, és nem azért, hogy másoknak megfeleljek.”7.Az első fotót egy órával ezelőtt készítettem. A másik 21 hónappal korábbi, és nagyjából 1 órával az elkészülte után próbáltam megölni magam. Azért osztottam meg, hogy megmutassam, igenis lehetséges a változás.”

8.Soha nem terveztem, hogy valaha 18 éves leszek... Amikor 14 éves voltam, akkor öngyilkosságot kíséreltem meg, majd 15 éves korom után és 17 évesen is. Mégis itt vagyok. Életben vagyok 18 évesen. Ez a nap tényleg életem ünnepe. Nagyon örülök, hogy élek!”

9.Pár évvel ezelőtt nagyon megtörve sétáltam az I-90-es hídon. Hajnali 3 órakor készen álltam arra, hogy leugrom. Ma virágzó személyiségemmel állok ugyanezen a hídon, és próbálok emlékezni arra a lányra, aki olyan nagyon elveszettnek érezte magát néhány évvel ezelőtt.”

10.Én is túléltem az öngyilkossági kísérletet. Nagyfokú szorongást és mérsékelt depressziót diagnosztizáltak nálam. Mára lediplomáztam pszichológiából, ami még csak a kezdet...”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló