Már a rómaiak számára is népszer üdülőhely volt Hvar-sziget



Horvátország legszebb strandjaiért rajonganak a turisták.Évek óta Horvátország az egyik legnépszerűbb nyári úti cél, ami leginkább annak köszönhető, hogy a szomszédos ország bővelkedik a szebbnél szebb strandokban, ráadásul ezek mindegyikének megvan a maga egyedi vonzereje.

Hvar-sziget, Milna és Dubovica strandok: A jellegzetes levendula illatáról közismert, Horvátország legszebb szigetének tartott, Hvar, a dalmát tengerparton található. A már a rómaiak számára is kedvenc üdülőhely, ma az úszni vágyók közkedvelt célpontja. Hvar déli része tele van kis kavicsos, kiváló öblökkel. A strandok könnyen elérhetőek az országútról.

A két legnépszerűbb stand Milna és Dubovica, melyek közül Milna egy Hvar városától 4 kilométerre található kis falu, ahova busszal, autóval és hajóval lehet eljutni. Milna strandján négy lagúna, fenyők, agavék, szőlők és gyümölcsösök találhatóak.


Milna-tól 4 kilométerre keletre található a déli part legnagyobb strandja, a szintén lagúna-szerű, kristálytiszta vizű Dubovica.

Rab sziget, Lopar, Rajska plaza (az Éden strand): Egyedi üdülőhellyé varázsolja a szigetet az azt körülölelő érintetlen tengerpart. Rab számos stranddal várja a turistákat, akik választhatnak a sziklás, kavicsos és homokos partszakaszok közül.

Rab szigeten a legismertebb idegenforgalmi hely a csodaszép Lopar, aminek 2 kilométeres homokos strandja, a Rajska Plaza, ami az Adria egyik leghíresebb strandja, ugyanis a partszakaszt a legfinomabb homok borítja, a víz pedig sekély, kristálytiszta és meleg (nyáron akár 28 °C-os is lehet).

Rab szigeten kempingek, szállodák, privát apartmanok, sportpályák, sportolási lehetőségek (minigolf, asztali tenisz, vízi csúszda, vizes sportok), éttermek és bárok várják a turistákat.

Krk-sziget, Baska, Vela Plaza strand: A legnagyobb horvát szigeten található Baska város gazdag kulturális öröksége a strand. Krk-sziget kifejezetten ajánlott a gyerekkel érkező turisták számára, akik kedvükre válogathatnak a kavicsos és homokos partszakaszok közül.

A sziget déli részén fekvő Baska közel harminc stranddal rendelkezik. Ezek egyik legszebbike és legnagyobbja a város központjában fekvő, 1800 méter hosszú, kavicsos és homokos Vela Plaza. A szigeten bárok, éttermek, pizzériák, kávézók és szállodák várják a turistákat.

Gradac, Gornja Vala strand: A makarskai riviérának Gradac a második legnagyobb települése Makarska után. Az enyhe domboldalon, olajbogyó-ligetekkel és fenyőerdőkkel övezett város népszerű hely a turisták körében, ugyanis itt található a makarskai riviéra legszebb és leghosszabb strandja.

A széltől védett kikötő mellett jacht-kikötő is található a településen, ahol vízisport lehetőségek, teniszpályák, búvárközpont, kerékpározás, séta utak és nudista strand várja a turistákat.

Brac sziget, Bol, Zlatni rat (Aranyszarv) strand: Ha Horvátország leglátványosabb és legnagyobb homokos strandjára látogatnál el, akkor ezt a Brac sziget Bol nevű településén találhatod meg, közel 580 méter hosszan.

Az egyedi formájú strand egy tengerbe nyúló fehér nyelvre hasonlít. Egyedülálló tulajdonsága, hogy a széltől függően, állandóan változtatja a helyzetét és alakját. A strandot biztonsági halókkal védik a tengertől.

Az üdülőhelyen önkiszolgáló étterem, kávézók, ejtőernyős túrák, banáncsónak, jet-ski és vízibicikli gondoskodik a turisták szórakozásáról.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló