A Marvel mely képregényeiről szólhatna a Doctor Strange and the Multiverse of Madness?



Milyen világokra és ellenségekre utalhat a 2016-os film folytatásának címe?A Lovecraft-kapcsolat: A Marvel multiverzumában létezik egy dimenzió, amit Lovecraft történetei inspiráltak. Ez a Cancerverse („Rákuniverzum”), amit a Realm of Kings című crossover-esemény mutatott be. Ebben a világban nem létezik a halál, az uralkodók pedig a „Many-Angled Ones” („Sokszögűek”) elnevezésű istenszerű, többdimenziós lények.

Az ez után megjelent The Thanos Imperative című történetszál arról mesélt, hogy ezek a lények, amik soha nem unják meg a hódítást és terjeszkedést, el akarják foglalni a Marvel fő univerzumát, amiben a Marvel jól ismert hőseinek Cancerverse-ben élő, kifordított alteregói segítenek, például Lord Mar-Vell és a Revengers (a „Bosszúvágyók”), akik katonaként és küldöttként szolgálják a Many-Angled Onest.

Lehetséges, hogy Doctor Strange folytatásában is megjelenik a Cancerverse, a szuperhősöknek pedig ezekkel az istenszerű lényekkel kell majd megküzdeniük. Amennyiben ez fog történni, akkor a filmben szerepet kaphatnak a jól ismert hősök kifordított alakjai, így például Vasember, Amerikai Kapitány és Thor.

A Multiverse of Madness főgonosza lehet Shuma-Gorath, aki egy olyan lovecrafti stílusú lény, aki gyakran szerepelt a Doctor Strange-képregényekben, a célja pedig általában az volt, hogy a halandók világába jusson, amihez Ősmágust vagy Stephen Strange-t akarja felhasználni.

Doctor Strange kontra Nightmare: Doctor Strange folytatásával kapcsolatban gyakran elhangzott, hogy Stephen Strange következő ellenfele lehetne Nightmare (Rémálom). Ennek a gonosztevőnek a megjelenését nem zárja ki a bejelentett filmcím, hiszen a képregények szerint Nightmare az Álomdimenzió nagy hatalmú ura, aki képes belépni a halandók álmaiba, ahonnan erőt merít. Nightmare a hét Fear Lord, vagyis a Félelem Urainak tagja. Ők mind olyan hatalmas démonok, akik a halandók félelméből szerzik az erejüket.

Abban az esetben, ha Nightmare lesz a Doctor Strange in the Multiverse of Madness főgonosza, akkor a film címe nem a szó szerinti multiverzumot takarja, hanem azokra a képzeletbeli világokra utal, amelyek aközben elevenednek meg, miközben Doctor Strange a démonnal harcol az Álomdimenzióban.

Más Marvel-univerzumok: Ha azt nem is lehet tudni, hogy a Doctor Strange in the Multiverse of Madness párhuzamos világokról vagy az Álomdimenzióról fog-e szólni, azt mégis biztosra lehet venni, hogy a filmben a Marvel Moziverzum valamilyen eltorzult verziója jelenik majd meg.

Tekintve, hogy ez lesz a franchise első horrortörténete, ezért elvárható, hogy rendesen ráhozza a frászt a nézőkre. Erre lenne alkalmas a Marvel zombiuniverzuma által inspirált világ, ahol egy vírus minden hőst és gonosztevőt élőhalott szörnnyé változtat.

Az sem kizárt, hogy a Marvel egy teljesen új világot alkot az olyan horror-karaktereinek, mint Frankestein, Vérfarkas, a Szellemlovas, Man-Thing és a modern, természetfeletti képességekkel rendelkező alakokból álló Üvöltő Kommandó.

Az sem elképzelhetetlen, hogy a Marvel így mutatná be a Mahershala Ali-féle új Pengét, még annak saját mozifilmje előtt. A Doctor Strange in the Multiverse of Madness akár egy olyan disztópikus jövőt is bemutathat, amelyből sokat találni a Marvel-képregények között.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló