Ezek a tervek maradtak ki az utolsó két Bosszúállók filmbőlChristopher Markus és Stephen McFeely, a két forgatókönyvíró beszélt arról, hogy mit és miért nem valósítottak meg a Bosszúállók: Végtelen háborúban és a Bosszúállók: Végjátékban.Okos Hulk megszületése: Okos Hulk már a Végtelen háború fináléjában is megjelent volna, de az írók végül úgy döntöttek, hogy a belső békére találó Banner nem illik a csata hangvételéhez. Mivel akkor már fogatták a Végjátékot, ezért valahogy meg kellett magyarázni Okos Hulk megjelenését. Ezt végül úgy oldották meg, hogy Banner az események között eltelt 5 évben, offscreen egyesítette a két énjét.

Amerika Kapitány és a Vörös Koponya egy csapatban: Nagyon kezdetleges formában létezett az az elképzelés, amely szerint Amerika Kapitány ment volna a Vormirra a Lélekkőért, ahol egy régi ellenségével kellett volna együtt dolgoznia a Kövek megszerzése érdekében. Az írók „Gollamszerű” helyzetet képzeltek el Amerika Kapitány és Vörös Koponya közé.

Doctor Stranger varázslatos, misztikus túrája: Kevin Feige minden áron azt akarta, hogy a Doctor Strange-film szürreális világa szerepeljen a Végtelen háborúban, ezért megszületett az a jelenet, amit a forgatókönyvírók Doctor Stranger varázslatos, misztikus túrája néven emlegettek.

Az elképzelés az volt, hogy a Titánon folytatott harcban Strange egy ütéssel téren és időn keresztüli útra küldi Thanos asztráltestét. Ez ahhoz hasonlított volna, ahogy Ősi Egy tette ezt vele. A túra során láthattuk volna, hogy Thanos milyen bűnöket követett el az élete során, majd a The Living Tribunal („Az Élő Tribunus”) nevű négyarcú lény előtt felelt volna mindezért.

Tribunus bűnösnek mondta volna ki az Őrült Titánt, aki akkor egyszer csak rájött, hogy mindez Strange trükkje, és visszatért volna a csatába. A jelenetet végül félredobták, Markus elmondása szerint azért, mert nem akarták még hatalmasabb lényként ábrázolni Thanost, ráadásul „egy ilyen LSD-trip elvette volna a levegőt az akciójelenet elől”.

Thanos megöli a múlt-Bosszúállókat: A Végjáték egyik korábbi verziója arról szólt, hogy Thanos először nem a jövőbe utazott az időgéppel, hanem múltba, 2012-ben, ahol megölte volna az összes Bosszúállót, akiknek holttestével (köztük Amerika Kapitány fejével) megjelent volna 2023-ban. Állítólag Giant-Man földi maradványai is megjelentek volna a hátterében.Az ötlettel kapcsolatban Markus elárulta, hogy az Old Man Logan inspirálta őket a jelenet megírására.

Tony Stark utolsó szavai: Vasember mindig szeretett sokat beszélni, ezért Markus és McFeely eredetileg úgy képzelte el a karakter halálát, hogy Tony Stark akkor is sokat fog beszélni, ezzel világosabban megmutatva az útját.

Ezt az ötletet azonban maga a karakter életre keltője, Robert Downey Jr. vétózta meg, ugyanis sikerült meggyőznie a forgatókönyvírókat arról, hogy Tony eleget beszélt az elmúlt 10 évben, és sokkal erősebb lenne a halála, ha akkor nem mondana semmit.

A jelenetet tényleg így forgatták le, majd a vágószobában Tony mégis megkapta az utolsó, rövidke mondatát, ami mindent elmondott a karakterről az általa bejárt útról.

Thor eredeti, „állati béna” kalandja: A jelenetben Thor egy óriáskígyóval harcolt, de Christopher Markusék ezt „túl kaland- és nem karakterközpontúnak” érezték, ráadásul „állati béna” lett volna. McFeely szerint máshol rég kirúgták volna őket, ha ilyesmit írnak, de a Marvel tudta, hogy ez csak az első változat, ami sokkal jobb lesz, ha dolgoznak rajta.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló