Nyár végi programok az egész családnakHasználjátok ki a szünet utolsó napjait!Kisvasút: Ha a MÁV-vonatoknál természetközelibb, lassúbb tempóban szeretnétek vonatozni a gyermekeddel, akkor az országban rengeteg kisvasút közül válogathattok.

Sárkányeregetés: A kicsit szelesebb napok ideálisak a sárkányeregetésre, amely esetében versenyezhettek, hogy melyikőtök sárkánya repül magasabbra.

Új játszóterek felfedezése: A hétvégén vagy a szabadnapodon azonban remek közös program lehet az, ha új játszótereket fedeztek fel az országban.

Családi piknik: Ehhez a közös programhoz nincs sok mindenre szükség, hiszen elég, ha készítesz egy könnyű ebédet vagy vacsorát, majd pakold azt össze szalvétával, tányérral, esetleg evőeszközzel, aztán fogjatok egy plédet és menjetek el a közeli parkba, vízparthoz, vagy a rétre, ahol a letelepedés után elfogyaszthatjátok az ennivalót.

Családi SUP: Néhány éve Magyarországon is megjelent az állva/ülve evezés, a stand up paddle (SUP). Napjainkban szinte minden tónál bérelhettek deszkát, amelyek között akad olyan, amelyen az evező ember mellett még egy személy elfér, úgyhogy a gyermekeddel is kipróbálhatod a sportot.

A családi SUP esetében fontos, hogy a gyerek olyan idős legyen, hogy már képes egy helyben ülni a deszkán. A mentőmellény kötelező, akkor is, ha a gyerek tud úszni!

Hívjátok át az ovis/sulis barátokat: Megkönnyítheted a szeptemberi iskolakezdést azzal, ha a nyár végén áthívjátok a gyermeked ovis vagy iskolás barátait.

Kerti sátrazás: Ha kertes házban laktok, vagy a nagyszülőknek van ilyen háza, akkor verjetek sátrat a kertben! Ha nincs saját sátratok, akkor valószínűleg találtok valakit az ismeretségi körötökben, aki kölcsönadja a sajátját.

A közös sátorverés után elkészíthetitek a vacsorát a tábortűznél, majd sötétedés után nézhetitek a csillagokat, vagy zseblámpával felfedezhetitek az éjszakai kertet, éjjeli lepkékkel, előmerészkedő csigákat, sündisznókat, denevéreket. A szúnyogriasztóról ne feledkezzetek meg!

Kilátó: Nézz körül a környéketeken, hogy hol a legközelebbi kilátó! Ha nincs, akkor egy vadászles is megfelelő arra, hogy távcsővel végigpásztázzátok a környéket.

Könyvtárlátogatás: Ha eleged van abból, hogy minden este ugyanazt a mesét olvasod a gyerekednek, vagy a csemete már tud olvasni és falja a könyveket, akkor iratkozzatok be a könyvtárba! Ezt egyfelől nem lehet elég korán kezdeni, másfelől sokkal olcsóbb kivenni néhány könyvet, mint megvásárolni azt.

Hajózás: Magyarországon rengeteg tó és folyó található, ami azt jelenti, hogy rengeteg lehetőség van a hajózásra, csónakázásra.

Lomtalanítás: Nem kell az egészet házat kirámolni, de kellemes időtöltés lehet, ha például kicsit átrendezitek a gyerekszobát, kiselejtezitek a feleslegessé vált holmikat, amiket odaadhattok azoknak, akik még a hasznát vehetik.

Falmászás: Ma már nem egy játszótéren találhatóak falmászó kapaszkodók a különféle építmények oldalán, de ezek elég könnyen kiismerhetőek, ezért abban az esetben, ha a gyermekeddel igazi falmászást tervezel, akkor keress olyan falmászótermet, ahol van arra lehetőség, hogy a gyerekek is kipróbálják a falmászást!

B-M-V és vonatozás: Ha nem szoktatok tömegközlekedési eszközön utazni, akkor a gyerekek számára olyan hatalmas élmény lesz a buszozás, hévezés, villamosozás és metrózás. Ha a gyermeked számára nem ismeretlen a tömegközlekedés, akkor üljetek fel egy vonatra.

Közös sütés-főzés: Ha örülnél annak, ha a gyermeked megszeretné a konyhai sürgés-forgást, akkor nagyszerű nyári szünet végi program lehet a közös főzés.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló