Gyógynövény horoszkóp



Melyik gyógynövény segíthet az egészséged megőrzésében?Kos: A borsmenta és az angyalgyökér csillapítja a migrént és az idegfeszültséget, erősíti és frissíti az emésztőszerveket. Ha a koncentrálással akadnak nehézségeid, akkor fogyassz néhány szem mandulát. A fogfájásra a kamillás öblögetés jelenthet megoldást.

Bika: A rekedtség és a torokkal kapcsolatos problémáidon az ökörfarkkóró, a mandulagyulladáson a vasfű segíthet. Pajzsmirigy-túlműködés ellen a bodza válhat be. A vadmajoránna a menstruációs fájdalmakat, a köhögést és az izomfájdalmakat enyhítheti.

Ikrek: Az idegesség okozta feszültségen és a légzőszervi betegségeken a levendula enyhíthet. A kakukkfű jól ismert a görcsoldó, idegnyugtató és köptető hatásáról. A citromfűtea abban segít, hogy nyugodtan, jól aludj, másnap pedig frissen, tiszta fejjel ébredj, de fejfájás, meghűlés, nehéz légzés, asztma, gyomor- és epebántalmak, reumatikus fájdalmak ellen is hatásos.

Rák: A gyomorpanaszok enyhítésében a csalán, a körömvirág és a feketeüröm segíthet. Ha a csalánlevélből olajos kivonatot készítesz, akkor azt külsőleg bedörzsölve használhatod az izomgörcsök, reumás panaszok és az influenza ellen.

Oroszlán: Míg a magas vérnyomás ellen a fagyöngyből készült tea segíthet, addig az alacsony vérnyomásra a rozmaringból és galagonyából készített tea jelenthet gyógyírt. Az izsóptea a szívbetegség, anyagcserezavar és a keringési rendellenesség esetében hozhat enyhülést.

A rendszeres fokhagymafogyasztás megakadályozhatja a vér alvadékonyságát és a vérrögök képződését.

Szűz: A felfúvódás, a kólika és a migrén ellen a természetes afrodiziákumként is ismert koriander válhat be. A metélőhagyma az emésztési zavarok ellen nyújthat segítséget.

Mérleg: A szagosmügének rendkívüli gyógyító és erősítő hatása van a hólyagra és a vesére, de frissítő italként elkészítve az emésztőrendszerveket is serkentheti. A turbolyát akkor érdemes használnod, ha a bőröd nem elég tiszta, hajlamos a pattanásra.

Skorpió: A cickafark külsőleg és belsőleg segíthet a kimerültség, az aranyér, a méhgyulladás és a hólyaghurut ellen, ugyanis az ülőfürdő, az öblögetés és a tea ivása együttesen jelenti a teljes kúrát. A majoránna enyhülést hozhat hűléses megbetegedések, fejfájás és menstruációs panaszok esetén. A bőrtisztátalanságok, influenza és a hólyaghurut ellen a vizítorma válhat be a legjobban.

Nyilas: A gyermekláncfű hatékonyan méregteleníti a májat, tisztítja a vért és gyógyítja a sárgaságot, de a magas vérnyomás a cukorbetegség kialakulása ellen is hatásos. Ha mozgásszervi panaszokban szenvedsz, akkor a magas szelént és kovasavat tartalmazó zsurló jelenthet megoldást, de ugyanez a gyógynövény segíthet a kitágult visszereken is.

Bak: A keringési és ízületi problémákra, alacsony vérnyomásra, mindig hideg végtagokra a rozmaring jelenthet megoldást. A mezei sóska a bőrpanaszok és az immungyengeség ellen hatásos.

Vízöntő: A frontérzékenység, magas vérnyomás, idegesség, szapora szívverés, alvászavar, gyomorfekély, szédülés és reumatikus fájdalmak esetén hozhat enyhülést a citromfű. A bazsalikom hatásos segítséget nyújthat a felfúvódás és vénás panaszok esetében. A kamillára gyulladásgátló, görcsoldó, lazító és nyugtató hatása miatt lehet szükséged.

Halak: A zsálya emésztőszervi megbetegedések, idegrendszeri és keringési problémák, makacs gyulladások, torokfájás és depresszió ellen nyújthat hatékony segítséget, de a máj- és epepanaszok, cukorbetegség esetén is hasznos.

(Forrás: blikkruzs.blikk.hu)

Ajánló

Ajánló