Disneyworldre spórolt pénzéből segített a hurrikán miatt menekülőkön a 6 éves JermaineTörténetek megható gesztusokról, amiket idegenek tettek a leginkább rászorultaknak.Jermaine Bell: A 6 éves Jermaine Bell sokat spórolt, hogy a pénzből Disneyworldbe utazhasson, ám éppen ebben az időben telepítettek ki mindenkit a környéken, mert közeledett a Dorian hurrikán. Bell úgy döntött, hogy lemond az utazásról, a nehezen összegyűjtött pénzéből pedig inkább a vihar elől menekülő szomszédainak segít.

Az első osztályos gyermek a közeli út mellett állva osztogatott hot-dogot és vizet a menekülőknek. Emellett azokkal a szomszédokkal imádkozott, akik féltek vagy aggódtak. Később Bell úgy nyilatkozott, hogy azt akarta, hogy a menekülőknek legyen ennivalója, mert akkor élvezhetik az utazást arra a helyre, ahova muszáj elmenniük.

Stan és Jeroen: Két holland rendőrtiszt, Stan és Jeroen sejtette, hogy a segítségükre lesz szükség, amikor egy nő házához küldték ki őket, ám arra egyikük sem számított, hogy a lakásban öt éhes gyereket találnak, akik éppen szemtanúi annak, hogy egy mentő elviszi az anyjukat.

Miközben a rendőrök azt várták, hogy a rokonok megérkezzenek, úgy döntöttek, hogy megteszik, amit tudnak, és gondoskodnak a fiatalokról. A tisztek sült tojásos szendvicset készítettek gyümölcsökkel, majd rendet tettek a konyhában. Később egy képet posztoltak a Facebook-oldalukra, amihez azt írták, hogy „együtt erősebbek vagyunk”.

Jó szomszédok: A rendezetlen kertje miatt került kellemetlen helyzetbe Randa Ragland, aki akkoriban nagyon nehéz időszakon ment keresztül, ugyanis a férje elvesztette a munkáját, ő pedig a kislányát gondozta, akinél negyedik stádiumú rákot fedeztek fel.

Valaki a postán keresztül küldött üzenetet a nőnek, hogy figyelmeztesse, tartsa rendbe a kertjét. Ragland úgy érezte, hogy most nem tud az udvarral foglalkozni, ezért kiposztolta a cetlit, ami mellett elnézést és türelmet kért a szomszédoktól.

Néhány órával később a szomszédok fűnyírókkal, gereblyékkel és szemeteszsákokkal jelentek meg a nő házánál, hogy rendbe tegyék a kertet, ezzel megmutatva azt, hogy milyen a jó szomszéd. A segítség azonban nem merült ki az udvar rendezésével, ugyanis a szomszédok és a helyi vállalkozások szolgáltatásokat ajánlottak fel a családnak, és adománygyűjtéssel segítették őket.

Blake Rajahn: Amikor a 6 éves Blake Rajahn az első iskolai napjára készült, akkor az anyja, Nikki felajánlotta, hogy olyan pólót készít neki, amire a kisfiú bármilyen feliratot választhat. Az anyuka arra számított, hogy Blake sporttal kapcsolatos szöveget, esetleg rajzot kér, de ehelyett a kisfiú azt szerette volna, ha „ A barátod leszek” felirat kerül a pólóra.

Később Blake azzal magyarázta a választását, hogy azt akarta, hogy azok a gyerekek, akiknek barátra van szükségük tudják, hogy ott van nekik ő. Míg a legtöbb iskolakezdő gyerek attól fél, hogy magányosnak fogja érezni magát, addig Blake nem magára, hanem a többiekre gondolt.

Brooke Welton: Kalon Smith 2 éves kora óta élt nevelőszülőknél, de 17 évesen visszakerült az anyjához, akivel problémás viszonyt ápolt. Amikor az anya egyszer kidobta a házból a gyermekét, akkor Smith nem tudott hova menni.

Mivel nem voltak papírjai, se étele, se ágya, ezért úgy döntött, hogy visszamegy a régi szomszédságába, és bekopog Brooke Welton házának ajtaján, hátha kap valamit enni. Welton nemcsak meleg ételt adott Smithnek, hanem szállást is, majd segített neki munkát kapni és társadalombiztosítási kártyát igényelni.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló