Szarkasztikus csillagjegyek



Mi állhat a legszarkasztikusabb csillagjegyek mondanivalójának hátterében?Nincs könnyű helyzetben az, aki szeret epés megjegyzéseket tenni másokra, adott helyzetekre, ugyanis a szarkazmust nem szereti mindenki, sőt, sokan hajlamosak megsértődni az ütős mondatok miatt.

Aki viszont szereti a szarkazmust, ráadásul ügyesen használja, az akár hasznot is húzhat belőle. A szarkazmus azonban nem egyféle, éppen ezért az asztrológiai szerint a horoszkóp legszarkasztikusabb csillagjegyeinek mondatainak hátterében nem ugyanaz áll.

De vajon kik és miért a legszarkasztikusabb csillagjegyek?

Vízöntő: A horoszkóp összes csillagjegye közül a Vízöntő az, akinek szinte nincs is olyan mondata, ami ne lenne átitatva szarkazmussal. Ennek oka leginkább az, hogy a Vízöntő imád okosan, játékosan és szellemesen hozzáállni az élethez.

Ugyanakkor az is jellemző rá, hogy pusztán a szórakozás kedvéért képes még azokat is ugratni, akikkel egyébként egyetért. Tekintve, hogy a Vízöntő mindig jól átlátja a dolgokat, így könnyen el tudja dönteni, hogy melyik hozzászólás lehet igazán ütős az adott helyzetben. Mindemellett imádja szarkasztikus társaságban tölteni az idejét, a „méltó ellenfelek” pedig kifejezetten inspirálják.

Ikrek: A horoszkóp Ikrekről szóló elemzéséből az derül ki, hogy ennek a csillagjegy mindig van mondanivalója, kedves, szellemes, humoros és soha nem titkolja a gondolatait, még abban az esetben sem, ha azok nem túl pozitívak az adott személlyel, esetleg helyzettel kapcsolatban.

Az Ikrekre az is jellemző, hogy rendelkezik azzal az intellektussal, aminek köszönhetően a kemény mondanivalóját szarkazmussal vegyíti, méghozzá úgy, hogy azzal senkit se bántson meg. Emellett az Ikreknek rendkívül jó az öniróniája.

Skorpió: A horoszkóp úgy jellemzi a Skorpiót, hogy érzékeny, erős intuícióval rendelkező csillagjegy, aki erősen érdeklődik a rejtett összefüggések után, de a halál és az elmúlás témakörével is szeret sokat foglalkozni. A Skorpió humorérzéke fejlett.

Mindebből azt a következtetést lehet levonni, hogy a fekete humor jellemző a Skorpióra, aki ezt nagyszerűen használja a társasági életében. A Skorpió esetében az sem ritka, hogy a szarkazmust fegyverként használja, különösen azokban a helyzetekben, amikor úgy érzi, hogy megbántották és meg kell védenie magát.

Bika: A föld elemű, kifejezetten szilárd minőségű Bika leginkább arról ismert, hogy elképesztően makacs. Ennek a csillagjegynek a szülötte nem pazarolja arra az időt, hogy szépen becsomagolja a mondanivalóját, hanem egyszerűen, mindenféle szűrés nélkül, kimondja azt, amit gondol.

A Bika csillagjegy kíméletlen őszintesége gyakran szarkazmusnak tűnik, amit vannak, akik jól, míg mások nehezebben fogadnak. A horoszkóp szerint a Bika képes átragasztani a szókimondó stílusát azokra, akik erre fogékonyak.

(Forrás: nlc.hu)

Ajánló

Ajánló