John Connelly önzetlenségnek köszönhetően menekült meg az idős szomszédTörténetek nagylelkű emberekről, akik ismeretlen rászorulóknak segítettek.John Connelly: Példaértékű szomszéd volt John Connelly, aki kedvesen viselkedett a körülötte élőkkel, valamint mindig ellapátolta a havat az idősek háza elől, az újságokat pedig a küszöbükre tette.

Egy téli napon Connelly észrevette, hogy az idős szomszédja nem vitte be az újságot. A férfi érezte, hogy baj van, ezért bekopogott a szomszéd ajtaján, de választ nem kapott, ezért hívta a rendőrséget. Kiderült, hogy az idős nő elesett, és nem tudott felállni. A rendőrök szerint a zavart és kiszáradt állapotba került asszony három napja lehetett ott. A nő állapotát a helyszínen stabilizálták.

Danielle Calder: 35 éven keresztül élt a floridai Hudsonban lévő házban Angie Tyma, aki akkor adta el egy családtagjának az épületet, amikor 20 évvel ezelőtt meghalt a férje. A rokon bérbe adta a házat Tyma-nak. Később a családtagnak anyagi problémái adódtak, ezért nem fizette tovább a jelzálogot. A hitelező eladta a házat, Tyma pedig otthon nélkül maradt.

A nő szomszédja, Danielle Calder nem bírta tétlenül nézni, hogy Tyma egy szállodai szobába kényszerült a két kutyájával, ezért 167.500 dollárért visszavásárolta a házat. Tyma a 89. születésnapján költözhetett haza, a bérleti díjat pedig Caldernek fizeti.

Calder később így nyilatkozott arról, hogy miért döntött úgy, hogy segít az idős asszonynak:

Helyes volt ezt tennem, hiszen mi itt, az egész környéken, egy család vagyunk.”

Chris Salvatore: A 89 éves Norma Cook és a 31 éves Chris Salvatore akkor barátkozott össze, amikor egymással szemben laktak egy nyugat-hollywoodi apartmankomplexumban. Amikor a leukémiás Cook kénytelen volt 2 hónapot kórházban tölteni tüdőgyulladás és légúti problémák miatt, akkor az orvosok közölték, hogy nem mehet haza 24 órás ellátás nélkül.

Ezt Cook biztosítása nem fedezte, ezért Salvatore úgy döntött, hogy segít az idős asszonynak. A férfi több, mint 77.000 dollárt gyűjtött egy GoFundMe oldalon. A pénzt a költségekre fordította, de sajnos az összeg hamar elfogyott, ezért Salvatore úgy döntött, hogy Cookhoz költözik, hogy gondozza.

Később így nyilatkozott a nagylelkű barát:

„Olyan gyenge volt, nem tudom hogyan csinálta, de utoljára még átkarolta a nyakam, magához húzott, megpuszilt és azt mondta: szeretlek.”

Vera Kramer: Brenda Lovewell így mesélt a csodálatos nagyijáról:

„A nagymamám, Vera Kramer kedves és gondoskodó személy volt. Fiatalkoromban a nagymamám tavasszal és nyáron keményen dolgozott, hogy legyen elég pénze egy új télikabátra. Amikor elég pénzt keresett, akkor bementünk a városba. A nagyim igazán csinos volt az új kabátjában. Nagyon büszke voltam rá.

Ugyanennek az évnek a telén a Missouri államban található Harwood kisvárosban, ahol a nagymamám lakott, leégett egy háromgyermekes család otthona. Ruhákra, ételekre és háztartási cikkekre volt szükségük.

A nagyim eldöntötte, hogy lebontja az új kabátját, hogy három kabátot készítsen belőle a kislányoknak. Megpróbáltam lebeszélni a tervéről, de ő azt mondta, hogy azoknak a lányoknak sokkal nagyobb szükségük van a kabátra, mint neki.

Mikor a család meglátta, hogy mi van az autóban, az anya elsírta magát, a lányok magukhoz ölelték a babákat. Vasárnap a nagymamám a régi kabátjába ment templomba, ő volt a legszebb nagymama. Ő volt a második anyukám, a legjobb barátom. Nagyon hiányzik!”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló