Majdnem Linda Hamilton nélkül készült a Terminátor: Sötét végzet



Öt dolog, amit talán nem tudtál az október 31-én érkező filmről.Linda Hamilton először még Cameron hívását se vette fel: Arnold Schwarzeneggert félretéve kijelenthető, hogy Sarah Connor a Sötét végzet legfontosabb és legkülönlegesebb szereplője. Sokáig azonban úgy tűnt, hogy Linda Hamilton nem fog visszatér a régi szerepéhez, ugyanis egy ideig visszautasított minden ilyen jellegű megkeresést.

A színésznő más szerepekben akarta kipróbálni magát, ami több-kevesebb, de inkább kevesebb sikerrel ment neki. A Sötét végzet esetében ismét megpróbálták visszahívni Hamiltont, de ez a próbálkozás is majdnem kudarcot vallott.

Történt ugyanis, hogy maga James Cameron hívta fel a színésznőt, aki 1997 és 1999 között a felesége volt, ám a válás után annyira megromlott a viszonyuk, hogy Hamilton még 20 évvel később se vette fel a telefont, ha Cameron hívta.

A rendező nem adta fel, a harmadik hívás után pedig üzenetet hagyott, hogy munkaügyben keresi a színésznőt, aki csak ekkor volt hajlandó visszahívni a volt férjét, de még ezt követően is hezitált, hogy elvállalja-e a szerepet. Végül Hamilton igent mondott, úgyhogy kezdetét vehette a Sötét végzetre való felkészülés.

A háttérben James Cameron is bedolgozott a forgatókönyvbe: Állítólag James Cameron nem volt jelen a Sötét végzet forgatásán, de ez nem jelenti azt, hogy az első két Terminátor legendás rendezője nem tartotta szemmel a készülő produkciót.

Cameron elárulta, hogy nemcsak a sztoriért felelt, hanem bevonták a gyártás és a készítés minden lépésébe, valamint változásokat eszközölhetett a forgatókönyvön, aminek első változatával nem volt megelégedve.

A rendező a háttérben dolgozott a szkripten, a kész változatot pedig oldalanként küldte, és előfordult, hogy csak a forgatás előtti napon tudta küldeni a kész anyagot. Habár azt ő is tudja, hogy nem ez volt a legjobb megoldás, mégis összességében úgy gondolja, hogy sikerült a karaktereket megfelelő mederben tartania.

Arnie elkotyogta, mi a T-800-as új szakmája: A halálosztónak is kell valami munka, amíg inkognitóban él. Schwarzenegger egy interjúban elárulta, hogy Cameronnal közösen kitalálták, hogy a karaktere legyen függönykereskedő.

Arnold Schwarzenegger egy hónapig a film jelmezeiben flangált otthon: Természetesen nemcsak Linda Hamiltonnak, hanem Arnold Schwarzeneggernek is fel kellett készülnie az új filmre. A 72 éves színész, aki most is nagy lelkesedéssel tért vissza a régi szerepéhez, elárulta, hogy ő a korábbi Terminátor-filmekkel is elvolt, és nem zavarja az univerzumépítés. Szerinte az is ellesz a Sötét végzettel, aki nem látta a Terminátor - A halálosztót.

Schwarzenegger elmondta, hogy mindig sok időt tölt az előkészületekkel a forgatás előtt, legyen ott szó a ruháiról vagy egy kis célba lövésről a tanyáján. Mivel nem szereti pazarolni mások idejét, ezért mindig alaposan ráhangolódik a szerepére, még akkor is, ha az egy olyan, amit 35 éve alkotott. Schwarzenegger például szereti hazavinni a filmes jelmezeit, hogy nagyjából egy hónapig abban mászkáljon az otthonában.

Még Tim Miller szerint is csak az első két film a kánon része: A Terminátor esetében a korábban résztvevők és az újonnan csatlakozók is úgy nyilatkoztak, hogy az elmúlt 16 évben készült filmek baklövések voltak.

Az új rendező, Tim Miller is úgy fogalmazott, hogy abban az esetben, ha kívülálló rajongó lenne, akkor megkérdezné, hogy mi a fenének kell még egy Terminátor filmet csinálni. Hozzátette, hogy egyedül attól fél, hogy Sarah Connornak okoz csalódást.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló