Évente újranézhető romantikus filmek



Szerelmes történetek, amik újra és újra elvarázsolhatnak.Ahogy minden műfaj esetében, új a romantikus filmek terén is előfordulnak olyan alkotások, amiket nem elég egyszer megnézni. Az alábbi listában olyan szerelmes történetek szerepelnek, amelyeket akár évente is újra meg lehet nézni, mert ugyanúgy elvarázsolják a nézőt, mint a premier idején.

Brooklyn (2015): Az 1950-es években játszódó film főszereplője egy ír lány, Eilis (Saoirse Ronan), aki többet szeretne az élettől, mint amennyit egyelőre kapott, ezért úgy dönt, elhagyja az anyai otthonát és New Yorkba emigrál.

Az Eilis számára ígéret földjét jelentő város olyan, mintha egy teljesen idegen bolygóra utazott volna, emiatt eleinte meg kell küzdenie a beilleszkedés nehézségeivel. Nemsokára Eilis megismerkedik egy vonzó, olasz-amerikai férfival. A honvágyat hamarosan felváltja a szerelem, de a lány régi élete mégsem tűnik el teljesen. Eilis kénytelen lesz dönteni a két világ és a két élet között.

Két hét múlva örökké (2002): New York egyik sikeres ingatlanfejlesztési cégénél dolgozik vezető pozícióban George Wade (Hugh Grant), akinek kaotikus magánéletét rossz szemmel nézi a bátyja, a cég lelke, Howard (David Haig).

George minden jogásznőt megkörnyékez, aki a közelébe kerül, de ezek a viszonyok mindig gyors és viharos véget érnek. Howard úgy dönt, hogy választás elé állítja a fivérét: vagy befejezi az eddigi életvitelét és egy komoly ügyvédet alkalmaz, vagy elveszti a részvényeit.

Az új munkaerő Lucy (Sandra Bullock), aki más, mint az elődei. Ő igazi munkamániás, viszont távolról sem ideális a főnökével ápolt kapcsolata.

Micsoda nő! (1990): A sikeres és jóképű üzletember Edward Lewis Los Angelesbe utazik, ahol az egyik éjjel megismerkedik a prostituált Viviannel, aki még új a szakmában. Edward másnap felajánlja a lánynak, hogy legyen a partnere az üzleti héten. Vivian igent mond. Ahogy telik az idő, a lány varázsa úgy olvasztja fel a férfi jégszívét.

Szerelmünk lapjai (2004): Első látásra megkedveli egymást Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling), majd a kezdeti rokonszenv szerelemmé változik. Noah szegény munkás, míg Allie gazdag felsőosztálybeli, értelmiségi lány, akinek szülei nem örülnek a fiatalok szerelmének. Allie anyja szerint a lánya sokkal jobb férfit érdemel, ezért mindent elkövet, hogy szétválassza a párt.

Allie és Noah évekkel később újra összetalálkoznak, a köztük lévő szenvedély pedig új erőre kap. A lánynak muszáj eldöntenie, hogy kinek, minek szeretne megfelelni. Az, hogy miért olyan különleges a Szerelmünk lapjai, és miért érdemes évente újra megnézni, a filmből kiderül.

A nagy Gatsby (2013): New York közelében él a dúsgazdag Jay Gatsby, akiről tulajdonképpen senki nem tud semmit. Rejtély hogyan szerezte a vagyonát, egyáltalán honnan jött, milyen volt az élete. A mottója viszont az, hogy: élj mának!

A zárkózott Gatsby pazar villában él, ahol luxuspartikat rendez, a csapból is pezsgő folyik, ő pedig elégedetten néz végig a megrészegült embertömegen. A férfi végül az újonnan megismert szomszédjának hajlandó megnyílni, és elmeséli, hogy élete fő mozgatórugója az, hogy fiatalon szerelmes lett egy lányba, akit mindmáig próbál visszahódítani.

(Forrás: toppont.hu)

Ajánló

Ajánló