Megrázó dokumentumfilmek



Haldoklókról, eltűnt gyerekekről, pornóiparról és molesztálásról szólnak a Netflix és a HBO GO legnyomasztóbb dokumentumfilmjei.Nézhetünk akármilyen sokkoló filmet, biztos, hogy egyik se nyújt olyan megrázó élményt, mint a valóság, éppen ezért lehetséges, hogy a megtörtént eseményeket feldolgozó dokumentumfilmek nyújtják a legnyomasztóbb élményt.

A közelmúltban több ilyen alkotás is elérhetővé vált a Netflix és az HBO GO kínálatában. Íme!

Vége (HBO GO): Szinte minden ember fél attól, hogy valaki megbetegszik és meghal a környezetében. A Vége című dokumentumfilm erről szól. Az alkotók arra kértek néhány néhány végső stádiumban lévő beteget, hogy engedjék meg, hogy lefilmezzék életük utolsó fázisát.

A szívszorító, megrendítő, valahogy mégis lebilincselő dokumentumfilm öt Los Angeles-i család életébe enged bepillantást. A nézők végigkövethetik azt, ahogy a szeretteik látják a haldoklókat, részesei lehetnek a rengeteg érzelemnek, köztük a vágynak, szeretetnek, megbocsátásnak vagy a megbékélésnek.

A dokumentumfilmben megszólalnak a hospice szolgálat munkatársai, orvosok és azok az ápolók, szociális munkások, akik az otthonukban viselik gondját a haldokló betegeknek.

Abducted in plain sight (Netflix): Az 1970-es években, Idahóban játszódó, 90 perces dokumentumfilm annak a gyereknek a történetét mutatja be, akit kétszer is elrabolt a családja manipulatív szomszédja és legjobb barátja.

Hot Girls Wanted (Netflix): A dokumentumfilm címe nem árul zsákbamacskát, hiszen a történet a pornóiparról szól, azon belül is arról, hogy a rendszer hogyan használja ki a fiatal lányokat, akiket rávesz, hogy minél megalázóbb, durvább munkákat vállaljanak el, majd kidobja őket magából.

Neverland elhagyása (HBO GO): Talán ez az idén megjelent dokumentumfilm kapta a legnagyobb visszhangot, hiszen Neverland elhagyásában felnőtt férfiak arról beszéltek, hogy gyerekkorukban hogyan zaklatta őket Michael Jackson.

Amikor 1993-ban a fiatal fiúk molesztálással vádolták a pop királyát, akkor annak rajongó nem akarták elhinni, hogy a kedvencük ilyesmire valaha képes lenne. A Neverland elhagyása külön szálon zajló, de egybecsengő történetekről szól.

A dokumentumfilmből kiderül, hogy Michael Jackson hogyan barátkozott össze a fiúkkal, akiket elhívott az elképesztő világába, a már felnőtt férfiak pedig arról számoltak be, hogy a pop királya hogyan használta ki őket szexuálisan, majd hogyan alakult a későbbi kapcsolatuk.

Nem látták Andyt? (HBO GO): Kevés súlyosabb tragédia érhet egy családot, közösséget annál, mint amikor egy gyerek nyomtalanul eltűnik. Ez a dokumentumfilm egy ilyen megtörtént esetet dolgoz fel.

1976 augusztusában, Massachusetts államban található Lawrence nyilvános, zsúfolt fürdőjében több gyerekkel játszott a 10 éves Andy Puglisi, majd eltűnt. A kisfiú ügyében nyomozás indult, de az eredménytelenül zárult.

22 évvel később Melanie Perkins rendező, és Andy gyerekkori barátja, úgy döntött, hogy megpróbálja felgöngyölíteni az ügyet. A nyomozása során új és meglepő dolgokat sikerült kiderítenie.

Perkins információkat gyűjtött a családtagoktól, gyerekektől, rendőröktől és a törvényszéki szakértőktől, majd mindezekből összerakta a képet, ami alapján egy olyan személy lehetett a tettes, akire senki se számított volna.

(Forrás: noizz.hu)

Ajánló

Ajánló