Morbid mágikus tárgyaktól vártak csodát a múltbanGusztustalan módszerek és állatkínzás jellemezték a régi idők boszorkányait.Mindenki tudja, hogy a múltban mennyire hiszékenyek, babonásak voltak az emberek, a boszorkányság és mágia pedig szinte a mindennapok részét képezték, ám arról már ritkán esik szó, hogy a régi időkben milyen bizarr, gyakran gusztustalan módszerrel készített tárgyakat használtak a mágikus céljaikra.

Mosómedve péniszcsont: Az appalachiai mágia egyik kiemelten fontos kelléke a mosómedve péniszcsont. Amikor egy mosómedve, mindegy hogyan, elpusztul, akkor leszedik róla az említett testrészt, majd azt beledobják a forrásban lévő vízbe.

Miután csak a csont maradt, kiszárítják, majd felhasználják úgy, hogy a nők piros szalagot rákötve, maguknál hordják, hogy bevonzzák a szerelmet, vagy megkössék a párjukat. Egy másik felhasználási módja az, hogy az ágy alá teszik, hogy növelje a libidót és az állóképességet.

Varangy csontok: Az angol folklór szerint bárkiből lehet varangy-boszorkány, vagyis olyan erős boszorkány, aki képes szemmel verni, ha van ehhez elég türelme. Varangy-boszorkánnyá kétféleképpen lehet válni, de mindkét út elég gusztustalan.

Mindkét ösvény esetében szükség van egy varangy varázserejűnek vélt csontjaira. Az első esetben el kell fogni és meg kell ölni egy Natterjack varangyot, aminek tetemét a melltartóba, vagy övben hordják, amíg teljesen le nem bomlik. Ekkor folyóba dobják, ahol megjelenik a Sátán, és az illető ettől kezdve varangy-boszorkány.

A második esetben egy hangya hegybe kell eltemetni az elkapott és megölt Natterjacket, majd miután teljesen lebomlott, egyesével a folyóba kell dobálni a csontjait. Ha az egyik csont lebeg, akkor az lesz a varangy-boszorkány mágikus csontja, amitől a hatalmát kapja.

Boszorkánypalackok: A XVI. és a XVII. század népszerű mágikus tárgya volt a boszorkánypalack, amiről azt hitték az emberek, hogy megóvja a házat a rosszindulatú boszorkányoktól, ugyanis akkoriban azt feltételezték, hogy a boszorkány szellemet küldhet, a sajátját vagy másét, hogy terrorizáljon valakit, vagy betegséget okozzon.

A boszorkánypalack úgy készült, hogy belevizeltek a palackba, esetleg sós vizet vagy bort töltöttek bele, majd szögeket, tűket, piros fonaldarabot és rozmaringot tettek bele. Ha jött a szellem, akkor a palack foglyul ejtette és megölte.

Fekete macska csontja: Egyes hiedelmek szerint a fekete macskacsont láthatatlanná tesz. Ez az állapot állítólag úgy érhető el, hogy a még élő fekete macskát addig főzik, amíg az összes hús le nem válik a csontról.

A kiszárított csontokat a boszorkány szájába teszik addig, amíg annak személyi asszisztense nem jelzi, hogy a boszorkány láthatatlanná vált. Egy másik hiedelem szerint a fekete macska csont az elveszett szeretőt is visszahozza.

Békakoporsók: A gonosz mágia és a szellemek elűzésére használták a békakoporsót egy finn legenda szerint, amiből kiderül, hogy a mágikus tárgy készítéséhez először fogtak egy békát, lehetőleg minél pirosabbat. Ha megvolt a béka, akkor égerfa koporsót faragtak neki.

Amikor ezzel elkészültek, akkor vörös zsineggel összekötözték a békák hátsó lábait, majd a hátára fektetve elhelyezték a koporsóba, aminek fedelét 9 koporsószöggel zárták le fentről lefelé. Az utolsó szöget a béka szívébe ütötték.

Végül békakoporsót eltemették egy templom udvarán, és ahogy egy emberi temetésnél, úgy itt is imádságokat mondtak érte, ettől várva az átok megszűnését, vagy valaki gyógyulását.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló