Ezt a karácsonyi sütit készítsd el az ünnepekre!



Melyik finomság illik hozzád a horoszkóp szerint?Zserbó, bejgli, mézeskalács, kókuszgolyó, linzer, hókifli és még sok más finomság juthat az eszünkbe, ha a karácsonyi süteményekre gondolunk, ám ezeket valakinek meg is kell sütnie. Ha idén te is szeretnéd valami ínycsiklandozóval meglepni az ünnepi vendégseregletet, de még nem döntöttél, hogy mi legyen az, akkor bátran készítsd el a csillagjegyedhez leginkább illő karácsonyi süteményt!

Kos – csokoládétorta: Te mindig mindenben a legjobb akarsz lenni. A sütemények terén ilyen a csokoládétorta, amit sokféleképpen készíthetsz, biztos, hogy imádni fogják a vendégeid.

Bika – flódni: Híres vagy a kifinomult ízlésedről, ahogy arról is, hogy rajongsz a desszertekért, ezért hozzád egy olyan összetett karácsonyi sütemény illik, mint a flódni.

Ikrek – gyors pisztáciás keksz: Olyan karácsonyi süteményt süss, amivel egyfelől gyorsan elkészülsz, másfelől nagyszerűen lehet csipegetni és ropogtatni a családi, baráti összejöveteleken. Erre kiválóan alkalmas a pisztáciás keksz.

Rák – mézeskalács: Elemedben érzed magad karácsonykor. Ilyenkor biztos, hogy összegyűlik a családod, a legkisebbektől a legnagyobbakig, így kiváló program lehet számotokra, ha együtt díszítitek a mézeskalácsot.

Oroszlán – panna cotta: Olyan karácsonyi süteményt kellene készítened, ami nagyon finom, a tálalása pedig elegáns. Erre a célra tökéletesen megfelel a lágy, krémes panna cotta, amit kiegészíthetsz például magvakkal, gyümölcsökkel, különféle karamelles-csokoládés öntetekkel, vagy bármivel, amivel csak szeretnéd, hiszen a lehetőségek tárháza végtelen.

Szűz – bejgli: Karácsonykor úgy érezheted, hogy muszáj megmutatnod a családodnak és a vendégeidnek, hogy bejglikészítésben nem tudsz hibázni. Mivel odafigyelsz az egészséges életmódra, ezért cukormentes vagy gluténmentes bejglit is készíthetsz.

Mérleg – omlós linzer: Egy olyan harmónia és egyensúly párti csillagjegynek, mint amilyen a Mérleg, csak a kicsit omlós, kicsit savanyú, de tökéletesen kiegyensúlyozott omlós linzer lehet a karácsonyi süteménye.

Skorpió – lávasütemény: Titokzatos, rejtélyes személyiség vagy, ezért a hozzád leginkább illő karácsonyi sütemény a lávasüti, ami kívülről egyszerű tortácskának tűnik, de amikor beleszúrják a villát, akkor kiömlik belőle a forró, lágy, selymes csokoládé.

Nyilas – zserbó: Akadnak dolgok, amelyek esetében ragaszkodsz a hagyományokhoz. Ilyen a karácsony, ami esetében szerinted a zserbó a tökéletes ünnepi sütemény. Habár mindig ugyanúgy készül, a végeredmény mégis mindig más.

Bak – mákos guba: Valószínűleg ugyanazt a menüt sütöd és főzök karácsonyra, amit gyerekkorodban megszoktál. Ennek alapján a hozzád leginkább illő ünnepi sütemény a tradicionális mákos guba.

Vízöntő – gyümölcskenyér: Imádod a gyümölcsöket, emiatt úgy vélekedhetsz, hogy soha nem lehet belőlük elég a gyümölcskenyérben, ami a hozzád leginkább illő karácsonyi sütemény. Vízöntőként az is igaz rád, hogy édesszájú vagy, így a csokoládét sem spórolod le a gyümölcskenyér tetejéről. Mivel soha nem sütsz belőle keveset, ezért szinte biztos, hogy az újévig kitart.


Halak – rugelach: Esetedben egyfajta meditáció a sütés. Erre tökéletes a rugelach, mennyei kelttészta, amit elképesztő és változatos finomságokkal tölthetsz meg, ráadásul nemcsak a karácsony estét, hanem a másnap reggelt is megédesítheti.

(Forrás: marieclaire.hu)

Ajánló

Ajánló