Ne akard, hogy minden tökéletes legyen karácsonykor!Ha békés ünnepekre vágysz, akkor kerüld el az alábbi hibákat!Néhány nap múlva karácsony, ami miatt sokan őrült rohanásba kezdenek, mert úgy érzik, hogy még sehol sem tartanak az ünnepi készülődéssel. Ennek a kapkodásnak, idegeskedésnek csak rossz vége lehet, ezért abban az esetben, ha békés és boldog karácsonyt szeretnél, akkor véletlenül se kövesd el az alábbi hibákat!

Ne akard, hogy minden tökéletes legyen: Karácsonykor se felejtsd el, hogy a világon semmi és senki sem tökéletes! Teljesen felesleges minden évben azon idegeskedned, hogy minden tökéletes legyen, mindenki boldognak és elégedettnek érezze magát.

Sokkal jobban járnál, ha csak azzal foglalkoznál, hogy minden jó legyen, és te jól érezd magad készülődés közben. Ne stresszelj, ne csinálj olyasmit, amit valójában nem akarsz! Hidd el, hogy a szeretteid akkor lesznek igazán boldogok, amikor te is az vagy!

Ne veszekedj: Sajnos az igazság az, hogy ezt a hibát a legnehezebb elkerülni, hiszen sokan idegesek az ünnepekkor, ezért könnyű összeveszni másokkal, például a párjukkal azon, hogy melyikük családjánál ünnepeljenek. Az sem ritka, hogy a családi összejövetel fullad veszekedésbe arról, hogy kire lehetett és kire nem lehetett számítani az évben.

Ha minden igyekezeted ellenére mégis kirobban a vita, akkor törekedj arra, hogy béküléssel és megoldással záruljon a konfliktus! Arra nincs szükség, hogy megjátszd magad, lenyeld a békát, de próbálj békét kötni, hogy kellemes legyen az ünnepetek!

Ne költekezz többet a kelleténél: Nincs azzal semmi baj, ha szeretnéd boldoggá tenni a családodat és önmagadat, de tényleg csak annyit költs, amennyi belefér a keretbe! Figyelj oda arra, hogy ne kerülj mínuszba, és ne kelljen a karácsony utáni hónapokban nélkülöznöd! Ezzel a tudatossággal elkerülheted, hogy kellemetlen helyzetbe hozd magadat, talán a családodat is.

Ne borítsd fel az Adok-Kapok egyensúlyát: Vannak, akik adni szeretnek, míg mások kapni. A legjobb azonban az lenne, ha egyensúlyt találnál a kettő között, vagyis fogadd el, amit kapsz, és tudj adni! Arra semmi szükség, hogy meggondolatlanul jótékonykodj, de azt is kerüld, hogy tele légy elvárásokkal, és csak kapni akarj! Ha sikerül megtalálnod az egyensúlyt, akkor szabadon fog áramlani hozzád a bőség és a jólét energiája.

Ne stresszelj: Teljesen felesleges napokig idegeskedned amiatt, hogy kicsúszol az időből, nem végzel mindennel, mennyi főfogás legyen az ünnepi menüben, kinek mennyi ajándékot szerezz be! Ne generálj magadban és másokban feszültséget!

Ez egyfelől azért fontos, mert a stressz miatt kevésbé élveznéd az ünnepeket, és csak annyi maradna meg az emlékezetedben, hogy heteket idegeskedtél három napért. Másfelől a feszültséggel negatív energiákat vonzol be.

Ne hagyj senkit magára: Amennyire a lehetőségeid engedik, úgy próbálj figyelni arra, hogy együtt legyen a család, és mindenkinek jusson egy kicsi a szeretet ünnepéből. Ennek érdekében látogasd meg a tőled messzebb élő rokonaidat, és azokat se hagyd egyedül, akiket nem kedvelsz vagy otthonban vannak.

Figyelj az idősebb rokonaidra, de abban az esetben, ha van egy áldott jó szomszédod, aki egyedül él, akkor akár hozzá is átugorhatnál. Az ünnepekkor légy tekintettel a környezetedre, és próbálj némi fényt vinni az életükbe!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló