Ezt hagyod ki a házimunkából a csillagok szerintMiről feledkezhetsz el takarításkor?Kos: Híres vagy a türelmetlenségedről, ami a házimunkában is jellemző rád, ugyanis általában képtelen vagy kivárni, hogy a felvitt tisztítószerek kifejtsék a hatásukat.

Bika: A plédek és takarók tisztásáról feledkezhetsz el. Ha legközelebb eszedbe jut a takarók és plédek mosása, akkor adj hozzá néhány csepp levendula vagy szantálfa illóolajat. Az érzékeid imádni fogják!

Ikrek: Ahhoz képest, hogy Ikrekként gyakran használod, mégis hajlamos vagy elfeledkezni a mobiltelefonod fertőtlenítésről. A jövőben ne csak a telefonodat, hanem az összes sűrűn használt készülékedet is takarítsd le!

Rák: Erősen kötődsz a fotókhoz és a műalkotásokhoz, de a polcra állított, falra akasztott képkereteid igazi porfogók, hiszen általában nem takarítod le azokat. A jövőben ne csak a képek esztétikumán hatódj meg, hanem praktikus szemmel is lásd a kereteket, amiket alaposan törölgess meg!

Oroszlán: Gyakran elfeledkezel az olyan hétköznapi dolgokról, mint a szemetes külseje és belseje, ám a konyhai kuka takarítását nem halogathatod a végtelenségig, főleg a szaga miatt nem. Mostantól spriccelj némi fertőtlenítőt a kuka belsejébe, majd töröld át egy kefével és szivaccsal, hogy tiszta legyen a belseje. A szagokat úgy kerülheted el, ha teszel néhány kanál szódabikarbónát a szemeteszsák aljára.

Szűz: Jellemzően nem tisztítod meg a takarítóeszközöket. Időnként nem ártana alaposan letakarítanod a porszívó filterét és gyűjtőjét, már csak azért is, hogy a következő takarításnál is jól működjön.

Mérleg: Utálod, ha valami felborítja a harmóniát, ezért amikor takarítasz, akkor csak nagyon ritkán mozdítod el a bútorokat porszívózás és felmosás közben. Jól tennéd, ha mostantól legalább havonta egyszer nem hagynád ki ezt a részt a takarításból, ugyanis igencsak nagy porcicák gyűlhettek össze a bútorok alatt. Ha a bútorok széttolásától kicsit kaotikusnak látod a lakásodat, akkor jusson eszedbe, hogy ez szükséges ahhoz, hogy tiszta otthonban élhess!

Skorpió: Jellemzően elfeledkezel arról, hogy az ágy matracát is át kell takarítanod időnként, ugyanis a hajszálak és a poratkák allergiához vezethetnek. A jövőben forgasd át a matracodat, a szagok semlegesítése érdekében pedig szórj némi szódabikarbónát a matrac felületére, hagyd hatni egy-két órát, végül porszívózd le!

Nyilas: Nagy az esélye annak, hogy nem foglalkozol azzal, hogy a zuhanyfüggönyöd milyen állapotban van. Ha nem akarod, hogy penész és vízkő alakuljon ki, akkor tedd a mosógépbe a zuhanyfüggönyt néhány törölközővel, majd a mosószerhez adj hozzá fél csésze szódabikarbónát. Az öblítéshez használj ecetet. Ennek a módszernek az eredményeként olyan zuhanyfüggönyt kapsz, mintha új lenne.

Bak: A magasban lévő dolgok, például a lámpák takarításáról szoktál elfeledkezni. Legközelebb teríts le egy nagy törölközőt vagy párnahuzatot a földről, majd csak ezt követően szereld le a burákat, mert biztos, hogy hullani fog róluk a por.

Vízöntő: Ki nem állhatod az unalmas dolgokat, ezért a takarítást is elnagyolod. Csillagjegyed szerint valószínű, hogy a szellőző ventilátorok fedelének és lapátjainak takarítása nem tartozik a kedvenc feladataid közé, viszont legalább ezeket nem kell hetente megtisztítani. Havonta egyszer azonban jól tennéd, ha odafigyelnél az ilyen apróságokra is.

Halak: Általában nem tűnik fel neked, hogy milyen állapotban vannak a mindennapi használati tárgyaid, például a hajkeféd, fogkeféd, mert a nagyobb összefüggésekre figyelsz.

(Forrás: marieclaire.hu)

Ajánló

Ajánló