Christian Bale éhezéssel készült Ken Miles szerepére



Hat színész, akinek külső és belső változáson kellett átesnie egy film kedvéért.Christian Bale – Ken Miles (Az aszfalt királyai): A brit autóversenyző-legenda megformálása nem jelentett kihívást Christian Bale számára, mert Ken Miles ugyanolyan maximalista és önfejű, mint azt őt játszó színész, ráadásul a származási helyük miatt az akcentus se jelentett problémát.

Gondot csak okozott, hogy Az aszfalt királyai előtt a színész az Alelnökben játszotta Dick Cheney-t, amiért alaposan meghízott. Mivel Miles vékony volt, Bale-nek le kellett adnia a felesleget. A színész néhány hónap alatt, éhezéssel, 35 kilót dobott le.

Taron Egerton – Elton John (Rocketman): A külső átalakulás nem volt nehéz feladat Taron Egerton számára, hiszen csak egy erős hajvágásra volt szükség, valamint arra, hogy rést fessenek a fogaira. Ahhoz viszont már sok időre és energiára volt szüksége, hogy alaposan beleássa magát Elton John karakterébe, amiben az énekes napi 24 órában a segítségére volt, és még a legbotrányosabb tetteit is megosztotta vele.

Charlize Theron – Megyn Kelly (Botrány): Több cikk is megjelent arról, hogy Charlize Theron nem szimplán eljátszotta, hanem eggyé vált Megyn Kellyvel, a FOX News híradósával. Ez annyira jól sikerült, hogy még Kelly gyermekei is megdöbbentek, amikor a moziban meglátták a Botrány plakátját.

A film munkálatai során Theron azzal a kéréssel fordult Kazu Hiróhoz, hogy amikor a tükörbe néz, akkor nem önmagát, hanem Kellyt szeretné látni. A legsötétebb óra Oscar-díjas sminkmestere teljesítette a színésznő óhaját.

Hero először 3D-ben beszkennelte Theron fejét, majd temérdek fényképet és felvételt tanulmányozott a híradósról, hogy alaposan megvizsgálhassa a két nő fejformája és arca közti hasonlóságokat és különbségeket. Ezt követően elkészítette az arcprotéziseket, amelyek felhasználásával megteremtette a látványos átalakulást.

Hiro munkáját megnehezítette, hogy Theron és Kelly arca is nagyon ismert, ráadásul arra is figyelnie kellett, hogy minél kevesebb sminket és arcprotézist rakjon fel, hogy valami maradjon a színésznő mimikájából a kamerák előtt. A legnagyobb változások Theron orra esett át.

Jonathan Pryce – Ferenc pápa (A két pápa): Könnyű dolga volt a maszkmestereknek, hiszen a Ferenc pápát játszó Jonathan Pryce eléggé hasonlít a katolikus egyház vezetőjére, ráadásul alakította már Luther Mártont és a Trónok Harca Főverebét, vagyis van gyakorlata az egyházi vezetők eljátszásában.

A színész elmondta, hogy csupán annyit tett, hogy felvette a palástot, valamint megnézett jó pár YouTube-videót, hogy azok alapján tanulmányozza Ferenc pápa apró jellegzetességeit.

Anthony Hopkins – Benedek pápa (A két pápa): Habár Sir Anthony Hopkins nem különösebben hasonlít a lemondott pápára, abban mégis egyformák, hogy öregek, ráadásul amikor a forgatás miatt lépcsőznie kellett a Sixtusi Kápolnánál, akkor szörnyen hasogatott a háta, ezért ugyanolyan lassan, körülményesen lépdelt, mint Benedek.

A színész elmondta, hogy a szerepre való felkészüléskor csak betanulta a szövegét a forgatókönyvből, ugyanis a háttérkutatás nem az ő műfaja.

Robert De Niro – Frank Sheeran (Az ír): Robert De Niro alakította a szakszervezetis maffiózó, Frank Sheeran karakterét, akire csak a testalkatában hasonlított. Ennyi elég is volt az alkotóknak, akiknek a fizikai megjelenésénél sokkal nagyobb problémát kellett megoldaniuk, ugyanis a film több évtizedet és történetet dolgozott fel, ezért sok pénzbe és munkaórába került a színész digitális fiatalítása.

(Forrás: nlc.hu)

Ajánló

Ajánló