Megölése előtt fogva tarthatták Frauke LiebsetGyilkossági ügyek, amelyek estében nem sikerült elfogni a tetteseket.Frauke Liebs: A 2006-os, németországi Paderborn városban tartott FIFA világkupa idején döntött úgy a 21 éves Frauke Liebs, hogy az egyik barátjával elmegy a helyi kocsmába, hogy megnézzék az Anglia-Svédország meccset.

11 körül távozott, és gyalog elindult az 1,5 kilométerre lévő otthona felé, ahova hajnali 1-re sem ért haza. A lakótársa üzenetet kapott tőle, amelyben az állt, hogy legkésőbb reggelre haza fog érni, de Liebs soha többé nem ment haza.

A lány anyja ugyanazon a napon bejelentette az eltűnését. Az ezt követő napokban Liebs ötször hívta a szobatársát, ám annak egyik kérdésére sem felelt, és csak azt hajtogatta, hogy nemsoká hazamegy.

Az utolsó hívásnál Liebs nővére beszélt a testvérével, majd elárulta a rendőrségnek, hogy a húga igennel felelt, amikor azt kérdezte tőle, hogy fogva tartják-e. A telefonhívások ekkor véget értek. Liebs holttestét közel négy hónappal később találták meg. Az ügyben eleinte öt embert gyanúsítottak, de bizonyíték hiánya miatt elengedték őket. Liebs gyilkosának kiléte továbbra is rejtély.

Ida Lowry: Éjfél után ért haza Edwin Smith 1960. április 23-án. Amikor a Clybourn és a St. Paul út között járt, akkor úgy hallotta, hogy valaki ordít. Lowry megállt a kocsival, majd egy sikátorhoz rohant, ami felől a sikolyok a hallotta.

Odaérve egy vérrel, zúzódásokat borított testű, idős nőt talált, akiről később kiderült, hogy a 76 éves Ida Lowry. Smith segíteni próbált, de a nő fájdalmasan felkiáltott, ezért Smith inkább hívta a rendőrséget.

A hatóság egy órával később érkezett, Lowry pedig a kórházba szállítás után meghalt. Az idős nő annyit még el tudott mondani a rendőröknek, hogy egy nagy fehér ember, aki „a hídon dolgozott” elkapta, megerőszakolta és megverte. A következő hetekben rengeteg embert hallgattak ki, de Lowry gyilkosa soha nem került rendőrkézre.

Tristan Brübach: Az egyke Tristan Brübach Ausztriában élt a családjával. Ötödikes koráig a Walter Kolk Általános Iskolájába járt, majd a Sindlingenben található iskolában tanult tovább. Brübach drogfüggő anyja megölte magát, amikor a fia 10 éves volt.

A tragédia után Brübach nagyanyja hozzájuk költözött, hogy segítsen az unokája nevelésében. Brübach gyakran unatkozott, de szeretet késő estig sétálni a környéken, vagy videójátékozni, majd lázadni kezdett, mert a helyi idősebb gyerekekkel akart bandázni.

1998. március 26-án Brübach lógni akart az iskolából, ezért megkérdezte az apját, hogy elmehet-e az orvoshoz azzal az ürüggyel, hogy fáj a háta, ám az apja közölte, hogy menjen iskolába. A fiú így tett, de 9 órakor fogta magát, felállt, és megkérdezte a tanárt, hogy elmehet-e az orvoshoz. A tanár elengedte.

Életben utoljára a Frankfurt-Höchst vasútállomás előtti parkban látták, majd később néhány hazafelé igyekvő osztálytársa találta meg a holttestét egy gyalogos alagútban. A gyilkos fegyvert megtalálták a helyszín közelében, de a nyomozás és a pénzbeli jutalom se volt elég ahhoz, hogy elfogják Brübach gyilkosát.

Terry Sutter: 1973. szeptember 1-jén Terry Sutter azt tervezte, hogy találkozik a michigani Frankfortban élő barátaival, akikkel a helyi bowlingpályán fogják eltölteni az idejüket. A szülei közölték vele, hogy legkésőbb este 11-re a nagyanyjánál kell lennie. Másnap Sutter mamája értesítette a szülőket, hogy a gyerek nem érkezett meg hozzá.

Ugyanannak a napnak a délutánján egy turista megbotlott Sutter holttestében a michigani tengerparton. Az a mai napig nem derült ki, hogy ki ölte meg Suttert.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló