Ez legyen az első, amit kidobsz a tavaszi lomtalanításkor!



Mitől kellene mindenképpen megszabadulnod a horoszkóp szerint?Kos: Szeretsz új sportokat kipróbálni, ezért a horoszkóp szerint rengeteg olyan sportszer porosodik a szekrényed aljában, amelyet egykor használtál. Mivel általában alig használt állapotban kerültek süllyesztőbe, ezért ezeket a sportszereket akár el is adhatnád, hogy pénzt keress rajtuk.

Bika: Kedveled a remek, új és hasznos, vagy legalábbis annak tűnő, konyhai eszközöket. A tavaszi lomtalanítás azonban kiváló alkalom arra, hogy átnézd ezeket a kütyüket, és végiggondold, hogy szükséged van-e ezekre, és mely eszközök azok, amelyek teljesen feleslegesek.

Ikrek: Rengeteg fényképet és videót őrizhetsz a mobilodon, továbbá oszthatsz meg a közösségi oldalakon, ezért ezek rendszerezésével és telefonon kívüli mentéssel kellene kezdened a tavaszi lomtalanítást. A régi telefonjaidat is most kellene elvinned a veszélyeshulladék-gyűjtőbe.


Rák: A
polcaidon sok olyan tárgy foglalhatja a helyet, amely jelentéssel bír, fontos eseményhez kapcsolódik. Ideje azonban belátnod, hogy a sok régi tárgy elveszi a helyet a jelentől.


Oroszlán: A
tavaszi lomtalanítást a szekrényeddel kellene kezdened. Gondold át, hogy melyik ruhadarabot mikor vetted fel utoljára! Azt, amit soha nem viseltél, és nagyon valószínű, hogy nem is fogod hordani, ajándékozd el. Ezzel a szelektálással nemcsak a szekrényed lesz áttekinthetőbb és rendezettebb, hanem az életed is.

Szűz: Azzal kellene kezdened a tavaszi lomtalanítást, hogy leszámolsz a félelmeiddel, és kidobod azokat a felesleges holmikat, amelyek csak nehezebbé teszik a táskádat.

Mérleg: Mérlegként a smink a gyengéd. Ugyanakkor ne felejtsd el, hogy egy idő után ezeknek a termékeknek is lejár a szavatossági ideje, ezért a tavaszi lomtalanítást azzal kellene kezdened, hogy átnézed a sminkszereidet!


Skorpió:
Az emberek többsége a kamrába halmozza fel a lomokat. Rád ez különösen igaz, tehát ott kellene legelőször rendet tenned, de arra azért figyelj, hogy csak azt dobd ki, amire tényleg semmi szükséged!


Nyilas:
Nagyon szeretsz utazni, ami során rengeteg új, izgalmas helyet és embert ismerhetsz meg. Ez a szokásod együtt jár azzal, hogy mindenhonnan hozol valami szuvenírt, ezért a tavaszi lomtalanítást azzal kellene kezdened, hogy ezek között szelektálsz!

Bak: Csillagjegyed alapján számodra mindennél fontosabb a produktivitás. Bakként saját magad számára is összeállítasz egy belső jutalmazó rendszert a mindennapi tevékenységeidre. Elszánt személyként ugyanilyen módszerességgel teszel rendet a levelezésedben, ugyanis utálod a kis piros jelzést a beérkező e-maileknél, éppen ezért a tavaszi lomtalanítást is kezdd ezzel, majd gondold át, hogy mi lehet az oka annak, hogy rengeteg kéretlen levelet kapsz.


Vízöntő: Vízöntőként jellemző rád az empátia, ami kiterjed arra is, hogy nagyon együtt érzel a szórólapozókkal, akiktől elveszel mindent, amit feléd nyújtanak. Mivel hajlamos vagy elfeledkezni ezeknek a papírdaraboknak a kidobásáról, ezért a tavaszi lomtalanítást azzal kellene kezdened, hogy átnézed a táskádat, pénztárcádat, amikből dobd ki a szórólapokat, a régi bevásárlólistáiddal együtt, amiket ugyancsak hajlamos vagy felhalmozni egészen addig, míg el nem felejted, hogy melyik az aktuális.


Halak:
A könyvespolcod roskadozik a sok könyvtől, ezért a tavaszi lomtalanítást érdemes lenne azzal kezdened, hogy átgondolod, mely műveket fogod idővel újraolvasni. Amelyeket biztos, hogy nem, azokat add el, ajándékozd el, már csak azért is, mert így lesz hely az új könyveknek.

(Forrás: marieclaire.hu)

Ajánló

Ajánló