Nyitva hagyott kérdések a sci-fikben



Öt dolog, amire a nézők nem kaptak választ.Hogy maradhatott stabil a Föld A függetlenség napja: Feltámadás után? – A függetlenség napja nem túl sikeres folytatásában a minden korábbinál nagyobb űrhajó túlságosan közel jutott a Föld magjához, mielőtt a főhősök leállították volna azt.

Ezzel kapcsolatban sokaknak eszébe juthatott, hogy valószínűleg nem tenne jót a bolygónak, ha egy hatalmas lézer lefejtené a Föld rétegeit, és ennyire közel jutna annak magjához.

Hogy élhette túl Dennis Quaid a Holnapután jégkorszakát? – A film alapja, amely szerint napokon (!) belül eljön az újabb jégkorszak, eleve butaság, de ennél is nevetségesebb, hogy Dennis Quaid karaktere elsétál New York szívébe, és még a fiát is épségben megtalálja, miközben olyan hideg van, hogy helikopterek fagynak meg a levegőben.

Az már csak hab a tortán, hogy Quaid és fia talál egy hibátlanul működő helikoptert, ami elviszi őket Mexikóba, ami a jégkorszak miatt más megítélést kapott az Egyesült Államoktól. Az egész annyira távol áll a valóságtól, hogy senki sem lepődött volna meg, ha kiderül, hogy Quaid csak álmodta az egészet.

Egyetlen termékeny nő elegendő a változáshoz Az ember gyermekében? – Clive Owen karaktere sikeresen teljesíti a küldetését, és biztonságba juttatja az egyetlen termékeny lányt, aki képes megszülni a gyermekét. De vajon ez elég egy globális probléma megszüntetésére? Milyen sors vár a lányra? Talán le kell feküdnie egy sor férfival, hogy folyamatosan terhes legyen?

Mi a garantálja, hogy a gyermekei lányok és termékenyek lesznek? Ha a lány DNS-e nem jelent valami mágikus ellenszert a meddőségre, akkor aligha jelenthetjük ki, hogy a megmenekülése komoly változást hozott az emberiség életébe.

A Jurassic World fiatal hősei megússzák a szülők válását, és a poszttraumás stressz szindrómát? –Zach és Gray valószínűleg nem úszták meg poszttraumás stressz szindróma nélkül azt a kalandot, hogy végignézték, hogy az elszabadult dinoszauruszok embereket mészárolnak, és ők is nem egyszer az éles fogak között végezték.

Ráadásul a filmben elhangzott, hogy a két fiú szülei válni készülnek, tehát a sziget elhagyása után nem értek véget a megpróbáltatásaik. Vigaszt legfeljebb az nyújthatott nekik, hogy valamivel közelebb kerültek a nagynénjükhöz (Bryce Dallas Howard), de ez aligha volt elég ahhoz, hogy túltegyék magukat a történteken.

Tényleg készen állnak a Wall-E emberi szereplői, hogy újra birtokukba vegyék a Földet? – A Pixar által kreált, tündéri főhős, Wall-E, valószínűleg tévedett, és az AUTO nevű mesterséges intelligencia döntött jól, amikor el akarta titkolni a Földet elhagyó emberek elől, hogy Wal-E talált egy élő növényt a bolygón.

Ez azért jelenthető ki, mert a filmben látható emberek hihetetlenül elhíztak, már mindent a technológia csinál helyettük, ezért elképezhetetlen, hogy majd ezek az eltunyult emberek fogják újra otthonossá tenni a Földet, csak azért, mert egyetlen növény virágba borult az egyébként élhetetlen bolygón.

Ennél sokkal célszerűbb lett volna várni néhány generációt, de nemcsak azért, mert akkor kinevelhettek volna néhány fiatalt, aki képes megállni a saját lábán, hanem a Földnek is lett volna ideje még inkább erőre kapni.

Habár a feliratok alatt látható montázs csodásan felvázolja, hogy a túlsúlyos emberek visszahódították a bolygót, mégis talán nem véletlen, hogy ebből csak egy montázs látható.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló