Használd ki, hogy több időd jut önmagadra, amíg (ön)karanténban vagy!



Hasznos tanácsok, hogy könnyebb legyen az otthonmaradásTöbb idő jut önmagadra: Végre több időd lesz önmagadra, lehetőséged nyílik arra, hogy olvass, filmet nézz és a kedvenc tevékenységeiddel foglalkozz. A lelkednek szüksége van a törődésre, főleg ebben a nehéz időszakban. Szeresd a lelked és légy türelmes önmagaddal!

Ne felejts el örülni: Attól, hogy most otthon kell maradnod, átmenetileg korlátozottak a lehetőségeid, még nem kell depresszióba esned! Ha a családodban senki sem kapta meg a betegséget, akkor igyekezz ne szomorkodni!

Ilyen helyzetben nagyon fontos, hogy megőrizd a jó hangulatot. A lehetőségeidhez mérten így is lehet élni, és leginkább boldognak lenni!

Nem szabad pánikba esni: Ebben a helyzetben a pánik nagy ellenség. Természetes, hogy aggódsz, félsz, de nem veszítheted el a józan gondolkodásodat! Igyekezz megőrizni a nyugalmadat, hozz felelős döntéseket!

Töltsd hasznosan ezt az időt: Ez ne csak azt jelentse, hogy rendet raksz az otthonodban! Most töltheted az idődet nyelvtanulással, vagy más olyan hasznos dolgokkal, amelyek később jól jöhetnek, de akár egy olyan régi vágyadat, tervedet is megvalósíthatod, ami otthon kivitelezhető.

A járvány előbb-utóbb véget fog érni, az élet vissza fog állni a rendes kerékvágásba, ezért tedd meg most azt, amire máskor nincs időd! Tanulj, edz, képezd magad!

Most több időd lesz a családoddal: Ennyire nehéz időszaknak nem könnyű meglátni a jó oldalát, de az akkor is ott van. Ez a pozitívum az, hogy most több időd jut a szeretteidre. Az, hogy otthon kell maradni, összehozza a családot.

Most lehetőséged lesz arra, hogy harmonizáld a kapcsolatotokat, minőségi időt töltsetek együtt. A szeretteiddel most egymásra kell támaszkodnotok, mert szeretetben és békességben mindent sokkal könnyebb átvészelni.

Erősnek kell lenned: Tény, hogy a legtöbben ahhoz vagyunk szokva, hogy folyton megyünk, és alig vagyunk otthon. Most viszont nincs választásunk, mert a világ, a környezetünk és a saját egészségünk érdeke, hogy otthon legyünk. Most erősnek kell lenned, ellen kell állnod annak a kísértésnek, hogy kimozdulj! Légy bátor, eltökélt, és mutass ezzel példát a családodnak!

Gondoskodj az idősebb rokonaidról: Az új koronavírus-járvány a nagyszülőkre, idősebb rokonokra jelenti a legnagyobb veszélyt, ezért abban az esetben, ha vannak idősebb rokonaid, akkor gondoskodj róluk, amennyire ezt a lehetőségeid engedik!

Lehetőleg legyen meg mindenük, amire szükségük lehet, hogy nekik ne nagyon keljen kimozdulniuk otthonról. Emellett hívd fel őket minden nap, nyújts nekik lelki támogatást, adj nekik erőt!

Ne feledd, hogy nem tart örökké: Egyszer minden járvány véget ér. Arra ne gondolj, hogy addig mennyi fertőzött és halott lesz! Te csak arra összpontosíts, hogy azzal, hogy telnek a napok, a hetek, egyre közelebb a járvány vége!

Adj hálát: Naponta adj hálát, amiért te és a szeretteid nem vagytok betegek. Légy hálás, amiért Kínában már lecsengőben van az új koronavírus-járvány. Adj hálát minden pozitív hírért, óvintézkedésekért, hiszen ezek az emberek érdekét szolgálják!

Az, hogy pozitív maradj, azért nagyon fontos, mert így sokkal könnyebben fogod te és a körülötted lévők is átvészelni ezt a nehéz időszakot.

Imádkozz: Ne csak önmagadért és a szeretteidért imádkozz, hanem küldj szeretet és jó egészséget a világon minden embernek! Az ima egyfelől feltölt, másfelől ezáltal segíthetsz másoknak. Nyugodtan fohászkodj az égiekhez, akiktől kérj erőt és kitartást a járvány, a karantén átvészeléséhez, és kérd, hogy minél kevesebb embert érintsen a fertőzés!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló