Aktív elfoglaltság az otthonülős napokraEzek a tevékenységek segíthetnek, hogy könnyebben teljen az idő.Ebéd menü: Ahelyett, hogy berohansz a bevásárlóközpontokba, inkább gondold át, hogy mi van otthon, amiből főzhetnél. Készíts a konyhádban ételeket, amikhez felhasználhatod azokat a konzerveket, befőtteket, lekvárokat, amelyeket eddig tároltál, de a levesport és a mirelit pizzát is újraértelmezheted.

Szortírozás: Itt a tökéletes alkalom arra, hogy átnézd a szekrényeidet, hogy kiszortírozd mindazt, amire már nem lesz szükséged. Dobd ki a lyukas zoknikat, a szakadt alsónadrágokat, a kopott melltartókat! Ha vannak olyan holmijaid, amik jó állapotban vannak, de neked már nem kellenek, akkor azokat később add el az interneten, vagy cseréld el a barátaiddal!

Fénykép rendszerezés: Talán rád is igaz, hogy például egy kirándulás, családi esemény, hétvégi buli után csak felteszed a számítógépedre a képeket, amiket majd, amikor ráérsz, rendszerezel, ám ez eddig nem történt meg.

Ha most bővelkedsz a szabadidőben, akkor állj neki a számítógépeden és a lakásodban hánykolódó fényképek rendszerezésének. Ez egyfelől sok időt vesz igénybe, másfelől kellemes emlékeket idézhetnek fel benned a fotók, ráadásul jól fog esni a tudat, hogy mit és merre keress, amikor szükséged van rá.

Új jelszavak: Abban az esetben, ha régen cserélted le a jelszavaidat, akkor eljött az ideje ezek frissítésének. Változtasd meg a mindenhol használt kódjaidat, találj ki újakat. Ezeket felírhatod egy cetlire, amit ragassz ki a lakásodban, mert úgy könnyebben megjegyezheted, ha szem előtt lesznek.

Lejátszási lista: Talán már te is éltél abban a korban, amelyben kazettákra vettük fel a kedvenc zenéinket. Most ezt digitális verzióban is megteheted! Állíts össze lejátszási listát azokból a dalokból, amelyek felfrissítenek és erőt adnak a munkádhoz.

Kertészkedés: Ha van kerted, akkor tavasszal eljött a palántázás ideje! Használd ki a jó időt és azt, hogy most ráérsz, és készítsd fel a kertedet a nyárra! Ültess magokat, amiket addig gondozz, amíg meg nem erősödnek a kinti élethez.

Állat örökbefogadása: Ha még nincs kutyád vagy macskád, de régebb óta tervezed, hogy egy négylábúval bővíted a családodat, akkor itt az alkalom, hiszen egy kutya vagy macska sokkal elviselhetőbbé teszi az otthonlétet.

Tekintve, hogy a kisállatok folyamatos felügyeletet igényelnek, ezért ez az időszak a legalkalmasabb a beszoktatásukra. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy egy házikedvenc befogadása nem az új koronavírus idejére szól, hanem egy egész életre!

Testmozgás: Ha a rohanó életmódod miatt eddig elhanyagoltad a testmozgást, akkor itt a remek alkalom ennek pótlására! A napot kezdhetnéd egy nyugtató jógával, például abban az időintervallumba, amit máskor a dugóban ülve vagy a tömegközlekedésen töltesz. A jógához és a testmozgási formákhoz rengeteg oktatóvideót találsz az interneten.

Házi kovász: A felszabadult idődet arra is használhatod, hogy házi kovászt készítesz, amihez csak víz, élesztő és odafigyelés kell. Mivel öt napig kell etetni, felügyelni, mint egy csecsemőt, ezért ez olyasmi, amire keveseknek van ideje. Ugyanakkor érdemes belevágni, mert finom kenyeret és péksüteményeket készíthetsz belőle.

Smink-technikák: Ha érdekel a sminkelés, akkor itt a remek alkalom az új technikák elsajátítására, ahogy arra is, hogy megtanuld a szép tusvonal húzásának módszerét!

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló