Pozitív üzenet a jelenlegi nehéz helyzetre



Válassz egy lapot a lenti hat közül, majd olvasd el, hogy mit üzen neked a buddhista szerzetes!1. „A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga.”

Azt üzeni neked a buddhista szerzetes, hogy az életben mindig lesznek fájó és kellemetlen dolgok. A fájdalom az emberi lét állandó része, de azt mindenki maga dönti el, hogy mihez kezd ezzel, így te is.

Tanulsz belőle? Szenvedni akarsz? Megéled a fájdalmat, amiből levonod a tanulságot, ami által túlteszed magad a szenvedésen? Egyedül rajtad múlik, hogy hogyan éled meg azt, amit most történik.

2. „Nincs semmi okos dolog, ami azt sugallná, hogy ne légy boldog.”

Azt üzeni neked a buddhista szerzetes, hogy valójában mindegy, hogy milyen időket élünk, mert soha nincs semmi, ami azt tolmácsolná, hogy most nem lehetsz boldog, nem érezheted jól magad, ugyanis ez saját döntés kérdése.

Egyáltalán nem kell szégyellned, ha úgy határozol, hogy a jelenlegi helyzetből is megpróbálod kihozni a legtöbbet és igyekszel örülni. Bátran keresd a pozitívumokat a mostani helyzetben, mert vannak. Ez olyasmi, ami csak nézőpont kérdése.

3. „Aminek kezdete van, véget is ér egyszer. Békélj meg ezzel, s minden jóra fordul.”

Buddha szavait tolmácsolja neked a buddhista szerzetes, aki emlékeztet, hogy előbb-utóbb minden véget ér, hiszen a világon semmi sem örök, így a jelenlegi nehéz időszak sem.

Aminek kezdete van, annak vége is, éppen ezért kár ellenkezned, háborognod. Fogadd el, hogy most ez van, és igyekezz kihozni belőle a legtöbbet! Makacskodás és harc helyett inkább ússz az árral, és ne engedd, hogy jelenlegi körülmények tönkretegyék a jó hangulatodat!

4. „Mindegy, milyen nehéz volt a tegnap, ma mindent újrakezdhetsz.”

Arra hívja fel a figyelmedet a buddhista szerzetes, hogy az új napban az a jó, hogy új lehetőségeket tartogat a számodra. Azt, amit tegnap elrontottál, ma helyrehozhatod. Ugyanígy, amiből kimaradtál, azt bepótolhatod. Ma lehetőséged van arra, hogy új dolgokat teremts, új élményekkel gyarapodj.

Abban az esetben, ha mindezt elfogadod, megtanulsz ennek alapján élni, akkor sokkal könnyebben fogod átvészelni a jelenlegi nehéz időszakot. Fogadd el, hogy a saját sorsodat te írod, és igenis van beleszólásod abba, ami veled történik!

5. „Önts sót a szamár fülébe: kirázza. Tölts aranyat a szamár fülébe: kirázza. Súgj neki jó szavakat: vidámabban húzza kocsidat.”

Azt üzeni neked a buddhista szerzetes, hogy ebben a helyzetben nagyon fontos, hogy kedves és megértő légy másokkal. Ez amellett, hogy célravezető, még azért is lényeges, mert azt kapod vissza, amit adsz.

Most különösen türelmesnek, szeretetteljesnek kell lenned a környezeteddel, hisz mindenki nehéz időszakon megy keresztül. Ne gyűlölködj, hanem szeress, mert azzal lehetsz mások segítségére. Mutasd meg a nagy szíved, és meglátod, hogy más is megmutatja az övét!

6. „Belül keressétek a fényt, önmagatokban leljetek menedéket!”

Buddha szavaira emlékeztet a buddhista szerzetes, aki arra figyelmeztet, hogy ne másoktól várd a boldogságot, a megnyugvást és a reményt, mert minden, amire ebben a nehéz helyzetben szükséged van, ott van benned.

Ahhoz azonban, hogy ezt meglásd, magadba kell nézned. Az a menedék, biztonság, amire annyira vágysz, valójában a lelkedben rejlik. A buddhista szerzetes azt tanácsolja, hogy szeresd magad, légy kedves a lelkeddel, ami békével és örömteli érzésekkel fogja mindezt meghálálni!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló