Segédápolónőként dolgozott Jennifer Lawrence, mielőtt híres lettTíz színész, aki soha nem járt színészképzőbe.Jennifer Lawrence: A kentucky-i Louisville helyi színházában lépett színpadra Jennifer Lawrence, aki 14 évesen döntötte el, hogy színész lesz. A célja érdekében sikerült meggyőznie a szüleit, hogy engedjék el New Yorkba, ahol ügynökséget kereshet. Lawrence a színészkedés mellett segédápolónői munkát végzett az édesanyja által vezetett gyermektáborban.

Tom Cruise: A sztár élete akkor változott meg, amikor egy színdarabnál segédkezett. A sztár ekkor New Yorkba utazott, hogy színész legyen. Fél évvel később szerepet kapott a Taps című filmben, majd 1994-ben már a világ egyik legjobban fizetett színészeként tartották nyilván.

Christian Bale: 16 éves korában úgy döntött, hogy otthagyja az iskolát. Christian Bale reklámokban kapott szerepet, majd ez az út elvezetett a filmekhez. A színész már a Sötét Lovag-trilógia előtt híres volt.

Cameron Diaz: A híres fotós, Jeff Dunas, azért kereste fel egy nap Cameron Diazt, hogy megkérdezze tőle, hogy ki az ügynöke. Diaz azt felelte, hogy senki, mire Dunas átnyújtotta neki a névjegykártyáját azzal, hogy keresse meg, ha egyszer lesz ügynöke.

Diaz később modellkedni kezdett az Elite modellügynökségnél, majd kis szerepekben tűnt fel, négy évvel később pedig a Maszk hozta el számára az igazi áttörést.

Henry Cavill: A Vaják Geralt karakterét alakító Henry Cavill nagyon szeretett színházban dolgozni, amikor még iskolába járt. Olykor kisebb szerepeket is kapott. Az első filmszerepet a Monte Cristo grófjában kapta, ami igazi áttörést jelentett a karrierjében. A szereplőválogatáson Cavill elkápráztatta a zsűrit.

A sztár egy interjúban elárulta, hogy abban az esetben, ha nem a színészet mellett dönt, akkor belépett volna a hadseregbe, vagy beiratkozott volna az egyetemre, hogy egyiptológiát tanuljon.

Charlize Theron: 16 évesen kezdett modellkedni Charlize Theron, aki aztán balett-tánccal folytatta a karrierjét, ám azt fel kellett adnia egy térdsérülés miatt. Ezt követően Los Angelesbe költözött, hogy színészkedni kezdjen.

Theront akkor fedezte fel egy hollywoodi menedzser, amikor a nő egy bankügynökkel veszekedett, amiért az nem engedte, hogy a pénzét államkötvényekben kivigye.

Jim Carrey: Egyedi múlttal rendelkezik Jim Carrey, aki kamaszkorában egy furgonban élt a családjával, miközben arról álmodozott, hogy egy nap híres lesz. 16 évesen feladta a tanulmányait, hogy a családját támogassa.

Később kisebb szerepeket kapott. Az igazi áttörést az In Living Color című televíziós műsor hozta meg számára. Ettől kezdve Carrey, aki soha nem járt színészképzőbe, egyre nagyobb szerepeket kapott.

Russell Crowe: A színész neve csak akkor vált igazán híressé, amikor a Gladiátor című filmben játszotta Maximus szerepét, amiért Oscar-díjat kapott. Russell Crowe azonban már 16 éves korában otthagyta az iskolát azért, hogy színész váljon belőle.

A sztár elhivatottsága nemcsak a Gladiátorban, hanem néhány más, szintén nagyon jó filmben megmutatkozik, így például az Egy csodálatos elmében.

Johnny Depp: Eredetileg azért költözött Kaliforniába, hogy zenész legyen. Johnny Depp telemarketinges munkát vállalt, és akkor is ezzel foglalkozott, amikor a barátja, Nicholas Cage bemutatta az ügynökének. Később Depp, aki soha nem járt színészképzőbe, szerepet kapott a Rémálom az Elm utcában című filmben.

Joaquin Phoenix: Napjainkban színész, producer és zenész, de régen Joaquin Phoenix a testvéreivel az utcán lépett fel, hogy így támogassa a családját. Egy napon Iris Burton, a tévéműsorokban és reklámokban dolgozó ügynök fedezte fel őket.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló