Készítsen családi interjút a gyerek a házi karanténban!Kreatív tevékenységek, amelyekkel elfoglalhatják magukat a fiatalok.Családi interjú: A gyerekek valószínűleg nem tudnak mindent a szüleikről, nagyszüleikről, rokonaikról, ezért most interjút készíthetnek velük.

Morze: Ha a gyerekek még nem hallottak a Morze-ábécéről és az ezzel való kommunikációról, akkor olvassanak utána, majd fogalmazzanak meg rövid üzeneteket ezzel a nyelvvel.

Napi 10 izgalmas szó: Itt az alkalom, hogy a gyerekek tanuljanak meg naponta tíz új szót, ami lehet például idegen szó, tájnyelvi szó, argó, vagy valami szépen csengő.

Élő tiktok: A gyerekek betanulhatnak egy koreográfiát a kedvenc dalukra. Ha van testvérük, akkor őt is bevonhatják. A begyakorolt táncot este bemutathatják a szülőknek.

Házi hangszer: Minden lehet hangszer, amiből hang csiholható ki.

Méricskélés: A gyerekek megmérhetik például a lakások helyiségeinek területét, majd készíthetnek alaprajzot, ami később hasznos lehet kincskereső játékhoz vagy egyéb feladványok készítéséhez.

Növénykatalógus készítése: Kertes ház esetén könnyebb, de lakásban sem kivitelezhetetlen, hogy a gyerekek különböző növények levelének préselésével katalógust készítsenek. Természetesen még mielőtt bármit is szednének, kérdezzék meg a szülőket, hogy szabad-e, nem mérgező-e!

Madárles: Ha van kert, balkon, erkély, vagy magasan van a lakás, akkor a gyerekek megfigyelhetik a fűben ugráló, fákon pihenő madarakat, amiket beazonosíthatnak. Ha maguktól nem ismerik fel a madarakat, akkor erre is vannak már applikációk.

Hangminta a környezetből: A gyerekek most kipróbálhatják, hogy 15 percig nem csinálnak semmi mást, csak némán figyelnek, közben jegyzetelnek, hogy milyen hangokat hallanak, azok halkak vagy hangosak, kellemesek vagy kellemetlenek, és mi lehet a forrásuk.

Barkácsolás: Rengeteg mindent lehet készíteni az otthon található dolgokból. Ha van a gyerekeknek technikadoboza, akkor nézzék át, hogy milyen eszközöket használhatnak a különféle érdekes projektekhez.

Csillagászat: Amikor tiszta az ég, akkor a gyerekek több remek alkalmazás segítségével, kimehetnek csillaglesre, és beazonosíthatják a csillagképeket.

Cipőpucolás: Egyszer a gyerekeknek is meg kell tanulniuk rendesen cipőt pucolni. Most itt erre a kiváló alkalom. Megtanulhatják, hogy máshogy kell tisztítani a textil- és a bőrcipőket, más ápolást igényelnek a különböző anyagok.

A fűszerek szakértője: A szülők megengedhetik, hogy a gyerekek rendet tegyenek a fűszeres polcon/fiókban/rekeszben. Nézzék át a fűszereket, rendezzék az ABC szerint, közben szagolják, tapintsák meg azokat. Próbálják ki például, hogy illat alapján meg tudják-e állapítani, hogy melyik fűszer melyik ételhez illik.

A nagyszülők tanítása: A gyerekek felhívhatják és megkérhetik a nagyszülőket, hogy tanítsanak meg nekik például egy verset, dalt, amit a mai napig kívülről tudnak.

Fagyasztás: Ha van a hűtőben jégkockatartó, akkor a gyerekek feltölthetik azt különféle folyadékokkal, majd dokumentálhatják, hogy melyik mennyi idő alatt fagyott meg, aztán nézzenek utána, hogy mi okozhatja az eltéréseket!

Levélírás: A gyerekek írhatnak egy levelet egy ismerősüknek arról, hogy mi újság velük, hogy bírják, hogy nem kell iskolába menni, mivel telnek a napjaik.

Bábkészítés: A gyerekeket biztos lekötné, ha bábot készítenének magukról. Itt nyugodtan szabadon engedhetik a fantáziájukat. Ha belejöttek, akkor ugyanígy elkészíthetik a családtagjaikat is. Miután összeállt a társulat, vicces előadást tarthatnak egy egyszerű történetből is.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló