Kínai jóslócsont-írást találtak Észak-Amerikában



Öt lelet, ami alaposan meglepte a történészeket, ugyanis átírhatják a történelmet, ha sikerül elég bizonyítékkal alátámasztani őket.Kínai jóslócsont-írás az Egyesült Államokban: John Ruskamp szerint a kínaiak már a vikingek előtt eljuthattak Amerikába. Ezt a feltételezést arra alapozza, hogy különös szimbólumokat talált azokon a régi köveken, amelyeket 82 helyen, az USA déli részén találtak.

Ruskamp biztos benne, hogy ezek a vésetek olyan üzenetek, amelyeket jóslócsont-írással készítettek. Ez a kínai írás egyik legősibb fajtája, amit Kr.e. 1046 óta nem használnak. Ha Ruskamp elmélete bizonyítást nyer, akkor az azt jelentené, hogy a kínai telepesek már 3000 évvel ezelőtt ellátogattak Észak-Amerikába.

Római kard Kanadában: Egy tévéstáb véletlenül talált egy ősi római kardot Kanadában, az Új-Skócia államhoz tartozó Oak-szigeten. A vizsgálatok szerint a tárgy Kr.u. 200 óta ott lehetett. Ez azért volt megdöbbentő a történészek számára, mert így elképzelhető, hogy a rómaiak 800 évvel a vikingek előtt már jártak Észak-Amerikában.

A területen további furcsaságokra találtak, így például egy fába becsavart számszeríjra, egy római stílusú temetkezési helyre, kartaginai érmékre és olyan kövekre, amelyeken római írás szerepelhet. A leletek 1800 évvel ezelőtt készülhettek.

A tudósok feltételezése az, hogy a római és a karthaginiai felfedezők egy része nagyjából 1800 évvel ezelőtt eljuthatott nyugatra. Amennyiben a szakértői vizsgálatok igazolják ezt az elméletet, akkor ez megváltoztathatja az amerikai történelmet a tekintetben, hogy kik látogattak el először Amerikába.

A fehér óriások indián legendái: 1857-ben a Comanche törzshöz tartozó bennszülettek a következő legendáról meséltek: „Megszámlálhatatlan holdakkal ezelőtt egy fehér ember, [305 centiméter magas], sokkal gazdagabb és hatalmasabb volt, mint bármely más itt élő fehér ember. Elvitték az indiánokat otthonaikból, karddal hordták őket és elfoglalták azokat a völgyeket, amelyekben apjuk lakott.”

Úgy tűnt, hogy a történet a valós történelmi eseményekről szól, de ez a vélekedés megváltozott, amikor Oklahomában görög medált és két érmét találtak. Ezt követően Donald Yates genealógus bizonyítékokat gyűjtött, és felfedezte, hogy nem a Comanche legenda az egyetlen.

A törzs olyan legendáról is beszélt, amelyben fehér óriások jártak a mai Tennessee területén. Yates szerint görög felfedezőkről lehet szó, akik eljutottak Amerikába, ahol helyi emberekkel kellett harcolniuk.

Majafestmények, amelyek fehér bőrű harcosokat mutatnak: Chichen Itza harcosok templomának falfestményein olyan jeleneteket találtak, amelyek nem illenek ahhoz, amit eddig a majákról tudunk.

Ezek a festmények olyan erőszakos csatákat mutatnak be, amelyekben sokszínű csapatok harcoltak az akkori Mexikóért. Néhány alak bőre sápadt fehér, másoké koromfekete, de barnák is előfordulnak. A falfestmények mellett más bizonyítékok is azt a teóriát igazolják, hogy különféle fajok harcoltak a modern Mexikó körül.

Ősi majomcsontok Írországban: Furcsa sírt találtak az írországi Tara-hegységben. A feltárás során olyan csontokat találtak, amelyek majomtól származtak. Armagh megyében egy másik majom koponyára bukkantak, amiről kiderült, hogy 2300 éve lehetett ott. Rejtély, hogy hogyan kerültek oda a majmok.

A tudósok szerint az történhetett, hogy az ókorban valaki valamilyen okból kifolyólag Írországba vitte ezeket a majmokat, akiket aztán ott temettek el. Valószínű, hogy a majmokkal korai útvonalakon kereskedtek.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló