Hozz ésszerű döntéseket a járvány idején!Néhány hétköznapi dologgal megkönnyítheted a saját és mások életét ebben a nehéz időszakban.Bár vidéken már enyhítetek az új koronavírus-járvány miatti korlátozásokon, az élet mégsem térhet vissza a rendes kerékvágásba, ezért továbbra is türelmesnek, kitartónak és fegyelmezettnek kell lennünk.

Mivel ez a helyzet már hosszú ideje fennáll, nem csoda, ha egyre többen és egyre nehezebben viselik. Ha szeretnél nekik és saját magadnak segíteni, akkor az alábbi hétköznapi dolgokkal könnyíthetsz a helyzeten!

Hozz ésszerű döntéseket: Természetes, hogy ebben a helyzetben sokan félnek, szoronganak vagy pánikba esnek. Ugyanakkor az ilyen érzések meggondolatlan döntésekhez vezethetnek, ezért ügyelj arra, hogy ne kövess el olyasmit, amit később megbánnál, vagy másoknak okoznál kárt vele.

Légy türelmesebb: Amikor feszültnek érzed magad, akkor azt mozgással vezesd le, vagy beszéld ki magadból az érzéseidet! Fontos, hogy ne másokon vezesd le a mérged, félelmeidet! Most mindenkinek van elég baja, ne árts még nekik te is!

Tanúsíts több szeretetet mások felé: Ne csak megértéssel légy mások felé, hanem szeretettel is, mert annak most óriási ereje és értéke van. Csodát tehet, erővel tölthet fel és gyógyírt jelenthet a léleknek.

A szeretetet érdemes aktívan gyakorolni a szeretteiddel szemben, de adj belőle egy kicsit más embereknek is, így például azoknak, akik dolgoznak.

Tartsd be a szabályokat: Az emberek érdekében kérnek és tesznek ajánlásokat az egészségügyi szervek és az ország vezetői, ezért mindenképpen tartsd be a korlátozás és megelőzés szabályait! Normális, ha frusztrál, hogy most nem élheted a megszokott életedet, zavarnak a szabályok és az, hogy korlátok közé szorítottak, de most a közjó a legfontosabb. Most azzal segíthetsz magadon és másokon, ha betartod ezeket a szabályokat.

Imádkozz: A jelenlegi időszakban különösen fontos az ima, mert annak a csodatevő hatása mellett erőt adhat neked, illetve segíthet azon, akiért imádkozol. Az imádkozáshoz nem kell vallásosnak lenned, ugyanis a saját szavaiddal is elmondhatod annak, akiben hiszel, hogy kinek kérsz erőt, segítséget és áldást, de ugyanígy imádkozhatsz a szeretteidért, magadért és a járvány végéért.

Az imádkozás azért is lényeges, mert minél többen tesznek így a világon, annál több pozitív energia gyűlik össze, ami minden ember számára nagy segítséget jelenthet.

Legyen pár jó szavad azokhoz, akik dolgoznak: Különösen nehéz helyzetben vannak azok, akiknek be kell járniuk a munkahelyükre, egész nap emberekkel kerülnek kapcsolatban. Ők folyamatosan ki vannak téve a veszélynek.

Ha találkozol olyanokkal, akik dolgoznak, akkor legyen hozzájuk egy kedves szavad, vigyél fényt az életükbe, támogasd őket például azzal, hogy „kitartás”, „minden jót”, „nagyon bátor vagy”. A mostani helyzetben az egészségügyi dolgozók különösen megérdemlik a tiszteletet és megbecsülést.

Légy megértőbb másokkal: Próbáld kerülni a vitát, ne generálj feszültséget és ne akarj mindenáron meggyőzni másokat az igazadról! Ezek helyett légy inkább megértő a környezeteddel! Ne csak azokkal, akikkel együtt laksz, hanem azokkal is, akikkel a boltban, utcán találkozol!

Segíts ott, ahol tudsz: Ha egészséges vagy és szívből tudod adni, akkor segíts, ahol tudsz! A mostani helyzetben az idős rokonoknak és szomszédoknak szükségük lehet az ellátásra, vagy arra, hogy bevásároljanak nekik, esetleg elvigyék a kutyájukat sétálni. Habár ezek apró dolgoknak tűnnek, mégis hatalmas segítséget nyújthatsz velük másoknak.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló