Néhány út, amelyen a mutánsok megérkezhetnek a Marvel Moziverzumba



Már a 4. fázisban érkezhet az X-Men.Az Őrület Multiverzuma: Igaz, hogy jelenleg nem erősítették meg, hogy a 4. fázisban kiderül a mutánsok létezése, de abban az esetben, ha ez mégis megtörténne, akkor ahhoz az egyik legjobb módot a Doctor Strange folytatása, a Doctor Strange in the Multiverse of Madness kínálja.

A címben szereplő Őrület Multiverzuma nagyon valószínű, hogy arra utal, hogy a filmben alternatív valóságokat mutatnak majd be, éppen ezért elképzelhető, hogy az egyik ilyen verzió az X-Menről fog szólni.

Ennél is hatásosabb újbóli bemutatkozás lehetne az, ha a film azzal érne véget, hogy néhány alternatív világ összeolvadna az eredetivel. Ez azonnal lehetővé tenné, hogy a mutánsok a világ részei legyenek, ezzel gyorsan és könnyen megnyitva az utat ahhoz, hogy az 5. fázisban X-Men-film is szerepeljen.

Skarlát Boszorkány ereje: Az X-Men belépőjének akár Skarlát Boszorkányhoz is lehet köze, hiszen az eredeti történet szerint Wanda és a testvére, Pietro, azaz Higanyszál valójában Magneto mutáns gyermekei.

Habár a közelmúltban a képregények újraértelmezték a testvérpár eredettörténetét, illetve a Magnetóhoz fűződő kapcsolatát, hogy az jobban hasonlítson a mutánsmentes Moziverzumhoz, mégsem kizárt, hogy az újraértelmezést hamarosan meg kell változtatniuk.

Amit tudni lehet az az, hogy a testvérpár a Hydra génkísérletének önkénteseként, Loki jogarának segítségével szerzett képességeket. A kérdés az, hogy Wanda és Pietro korábban is rendelkezett-e mutáns génnel, és csak egy külső hatás kellett ahhoz, hogy kialakuljanak a különleges képességeik?

Ha ez tényleg így van, akkor a mutáns gén titokban már rég része a Moziverzumnak. Erre adhat majd magyarázatot a 2005-ben megjelent House of M című képregény, amelyben egy konfliktus során Wanda átírta a valóságot, és a mutánsokat tette meg a Föld uralkodó fajává, majd eltörölte ezt a világot, de néhány mutánst és azok képességeit meghagyta. Ez alapján lehet, hogy már a Moziverzumban is léteztek, csak Wanda néhány dolgot megváltoztatott, amire ő sem emlékszik.

Ami Skarlát Boszorkánnyal kapcsolatban biztosnak tűnik az, hogy a Disney+ hamarosan érkező WandaVision sorozata és a majd a mozikban debütáló Doctor Strange folytatása sokat fog foglalkozni azzal, hogy Wanda hogyan próbálja fejben és fizikailag irányítani a hatalmas erejét.

Ennek része lehet, hogy kiderül Wanda és az X-Men kapcsolata, hiszen mindenki tudja, hogy ahol mágia van, ott bármi lehetséges.

A Végjáték és a gamma-sugarak: Könnyen elképzelhető, hogy a Bosszúállók: Végjáték már meg is ágyazott az X-Men érkezésének. Ez azért elképzelhető, mert a Marvel világában akkor születhet valaki mutáns génnel, ha az apja vagy az anyja DNS-ét valamilyen radioaktív, kozmikus vagy bizonytalan sugárzás érte. Ekkor válhatnak Homo sapiensből Homo superiorrá.

A Marvel képregények elején még kevés volt belőlük, de a számuk hirtelen megnőtt a nukleáris technológiák XX. századi térnyerésével. Ha itt felidézzük a Végjátékban történteket, akkor nem kizárt, hogy már ott megteremtették a fajt, ugyanis Thanos csettintésekor masszív gamma-sugárzás érte a Földet, ráadásul a főhősök ehhez hasonló energiafelszabadulás segítségével találtak rá Thanosra az univerzum másik végén.

Az is az elmélet mellett szól, hogy a Végjáték a Marvel Moziverzum jelenében, 2023-ban játszódik, a csettintése óta pedig eltelt 5 év, ami elég idő lehetett arra, hogy gamma-sugarak kifejtség a hatásukat az érintettekben, vagyis már több mutáns születhetett.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló