Freddy Krueger sem tudta A-listás sztárra tenni Robert Englundot



Színészek, akik nagyon emlékezetesen alakították a főgonoszt.A filmtörténelem tele van negatív hősökkel, ám az őket játszó színészek közül nem mindenkinek sikerült igazán rémisztően alakítani a gonosz karaktert. Az alábbi listában viszont nem ők, hanem azok szerepelnek, akiknek főellenség szerepét a mai napig gyakran emlegetik.

Freddy Krueger - Robert Englund (Rémálom az Elm utcában, 1984): Már maga Freddy Krueger kinézete igazi rémálom, de az, amit a filmben művel, igazi gonoszság, ugyanis tinédzserek rémálmaiban megjelenve gyilkolja meg őket.

A csíkos pulóverével együtt kultikus figurává vált Freddy Krueger életre keltője Robert Englund, akinek egyben ez volt a leghíresebb szerepe, ugyanis a film sikere ellenére sem lett belőle A-listás színész Hollywoodban.

Ugyanakkor Englund nem hagyta el a filmipart, hiszen a Rémálom az Elm utcában óta folyamatosan foglalkoztatják, így például játszott a Halálosztóban is.

Hannibal Lecter - Anthony Hopkins (A bárányok hallgatnak, 1991): A filmtörténelem egyik legösszetettebb pszichológiai krimije A bárányok hallgatnak, amelyben egy rettenetes szörnyeteget keresnek a nyomozók, akiknek munkáját egy börtönben ülő, hírhedt pszichopata segíti.

Anthony Hopkins és Jodie Foster gyakran nem is tartózkodott egy helyszínen, amikor rögzítették a kamerába nézős jeleneteket, mégis az eredmény olyan hátborzongató lett, hogy azt a mai napig gyakran emlegetik.

Amellett, hogy Hopkins gyilkos tekintetétől megfagy a vér a nézők ereiben, még azt is meg kell jegyezni, hogy a színész úgy alakította a kannibál sorozatgyilkost, hogy az nem volt teljesen unszimpatikus.

Voldemort - Ralph Fiennes (Harry Potter-filmek, 2001-2011): Itt a színészi átváltozás nyűgözte le a nézőket, ugyanis Ralph Fiennes, akit a kilencvenes években romantikus hősként tartottak számon a nézők, egyre gonoszabb és undorítóbb lénnyé változott Voldemort szerepében, a játékát tökéletesen hozzáigazítva ahhoz, hogy maga a Harry Potter-univerzum is részről részre egyre sötétebb tónusúvá vált.

Anton Chigurh - Javier Bardem (Nem vénnek való vidék, 2007): A Coen-fivérek négy Oscar-díjat (legjobb rendező, legjobb forgatókönyv, legjobb film, legjobb mellékszereplő) vihettek haza a Nem vénnek való vidéknek hála.

A legjobb mellékszereplőnek járó elismerést Javier Bardem érdemelte ki a velejéig gonosz, szociopata gyilkos Anton Chigurh megformálásáért, ami nélkül nem lenne olyan felejthetetlen és tökéletes a film, mint amilyen lett.

Ugyanakkor Bardem esetében muszáj megjegyezni, hogy nem ez volt az egyetlen szerep, amiben kiemelkedő alakítást nyújtott, ugyanis az Eleven hús és a Goya kísértete esetében is remek munkát végzett, de tény, hogy Anton Chigurh volt a karrierje csúcsa.

Ezt követően két másik nagyszabású filmben, A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújában és a 007-Skyfallban játszhatta el a főellenséget. Ezek esetében ugyancsak vérfagyasztó volt a jelenléte.

Darth Vader (Star Wars-széria 1977-2019): Immár 43 éve, az első Star Wars film óta ismert figura Darth Vader, aki kicsit kilóg a sorból, hiszen az évek során nem egy színész alakította a fújtató gonoszt, aki a mai napig az egyik legismertebb filmes gonosztevő.

Az eredeti trilógiában George Lucas úgy döntött, hogy a 198 centi magas David Prowse angol színésznek adja a szerepet, ám a karakter nem az ő, hanem James Earl Jones hangján szólalt meg.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló