Tudtad, hogy Izland a világ egyetlen olyan országa, ahol nincs szúnyog?Tizenkilenc elképesztő tény, amiről talán még nem hallottál.Habár a mai korban elmondhatjuk, hogy sokat tudunk a körülöttünk lévő világról, mégis még mindig sok minden rejtély előttünk. A kutatók és tudósok azonban lelkesen dolgoznak, hogy minél több információt szerezzenek az élet különféle szegmenseiről. Ennek köszönhető, hogy nem ritkán olyan megdöbbentő tényekre jönnek rá, mint amilyenek az alábbi listában is szerepelnek.

1. A világon csak egy olyan ország van, ahol nincsenek szúnyogok. Ez az ország Izland.

2. A nők többségére jellemző, hogy kétszer annyi ruhát visz magával egy nyaralásra, mint amennyire valóban szüksége lesz. Ha egy hétre megyünk nyaralni, akkor ahhoz elég 34 ruhadarab, de sok nő több, mint 60 darabot csomagol.

3. Amikor belenézünk a tükörbe, akkor az agyunk becsap, mert a valóságnál ötször vonzóbbnak látjuk magunkat.

4. Egy chicagói férfi vett egy autót, amit a barátnője nevére íratott, majd beállt vele a városi repülőtér parkolójába. A kocsi 678 bírságot kapott, ami több, mint 27 millió forintnak megfelelő összegű büntetésnek felelt meg. A volt barátnőnek ki kellett fizetnie a pénzbírságot.

5. Pszichológiai okból kifolyólag található tükör a liftekben, ugyanis az emberek szívesen nézegetik magukat, ami eltereli a figyelmüket arról, hogy valójában egy zárt térben vannak.

6. Írország északabbra van, mint Észak-Írország.

7. Nepálban minden évben megrendezik a Kukur Tihar fesztivált azért, hogy megköszönjék a kutyáknak az emberekhez való hűségüket és barátságukat.

8. A talp mérete azonos a csukló és a könyök közti távolság méretével.

9. 2012-ben 1735 milliárd dollárt költöttek hadiköltségekre az egész világon. Ahhoz, hogy a globális szegénységet felszámolják, csak 135 milliárd dollárra lett volna szükség.

10. Abban az esetben, ha kitörne a III. világháború, akkor a haditechnika fejlettsége miatt, nagy esély van arra, hogy az emberiség 80%-a meghalna. A maradék 20% sem élne sokáig, ugyanis ők a sugárszennyezés miatt veszítenék életüket néhány éven belül.

11. Afrikában egy 56 kilométeres repedésből óceán fog kialakulni, miután elárasztott a víz.

12. 1994-ben nagy áramszünet volt Los Angelesben, ahol a hatóság nagyon sok bejelentést kapott egy „rejtélyes égi jelenségről”. Kiderült, hogy a Tejút volt az a jelenség, amit a helyiek nem ismertek fel.

13. Norvégia állami egyetemein nemcsak a norvégok számára, hanem a világ összes többi országából érkező hallgató számára is ingyenes az oktatás.

14. Senki sem tudja, hogy ki adta a Föld nevet a bolygónknak.

15. Egy tanulmány azt állítja, hogy minél drágább volt a jegygyűrű, annál valószínűbb, hogy a házaspár el fog válni.

16. Az ember IQ-ja befolyásolja az életmódját. Ezt az a kutatás bizonyítja, amely során kiderült, hogy az alacsony IQ-val rendelkező férfiak több alkoholt fogyasztanak, mint azok, akiknek magas az IQ-ja.

17. Az ananászban bromelán található, vagyis egy olyan enzim-keverék, aki proteint fogyaszt. Ez azt jelenti, hogy abban az esetben, ha beletennénk a szánkba egy ananászt, és otthagynánk, akkor az apránként elfogyasztana minket.

18. Az esővíz B12 vitamint tartalmaz.

19. Tanulmányok bizonyítják, hogy sokkal boldogabb lesz az életünk, ha a pénzünket élményekre költjük.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló