Kisgyerekek elragadására is képes a világ legnagyobb madara



Ezeket az érdekességeket talán még nem hallottad.1. A Föld legnagyobb madara az ékfarkú sas. Az Ausztráliában őshonos madár 100-120 centi hosszúra is megnőhet, a szárnyfesztávolsága pedig 250 centi is lehet. A viselkedése kiszámíthatatlan, és akár egy kisgyereket is elragadhat, ezért jobb óvatosnak lenni vele!

2. A világ legfiatalabb országa az Észak-Afrikában található Dél-Szudán, ami 2011-ben kapta meg a függetlenségét.

3. A Föld legeslegbüdösebb szaga a Tioaceton, ami annyira gyomorforgató, hogy az, aki megérzi, egyből hányni kezd, vagy elájul.

4. Akik sikeresen ledoktorálnak, azok kardot és kalapot kapnak a diplomájuk mellé Finnországban.

5. Azt tanítják, hogy a hideg levegő lefelé, a meleg felfelé áramlik. Mivel a gyertya vagy a gyufa lángja meleg, ezért az mindenáron felfelé akar menni. Ha viszont megszűnne a gravitáció, akkor a láng színe kékre, a formája kerekre változna.

6. A világon három olyan ország található, ahol a mai napig nem vezették be a metrikus rendszert. Ezek az országok Libéria, Mianmar és az Egyesült Államok. Ezeken a helyeken a birodalmi mértékegység rendszert használják.

7. Az Ecology Global Network szerint minden másodpercben négy kisbaba jön a világra, ami percenként nagyjából 250, óránként 15.000, naponta 360.000, évente körülbelül 131,4 millió csecsemőt jelent.

8. Egy 2017-es felmérésből kiderült, hogy a világ legalacsonyabb emberei Indonéziában élnek. Az országban egy átlagos felnőtt 152 centire nő meg. Ehhez hasonló magasságú emberek élnek Bolíviában is. Hollandiában a világ legmagasabb emberei élnek, akik esetében a felnőttek átlagmagassága 182 centi.

9. A Földön nagyjából öt kvintillió baktérium található. Ezek közül nem mindegyik káros, ugyanis vannak olyanok is, amelyek jó hatást gyakorolnak a szervezetre. Ilyen például a gyomorban, a belekben található baktériumok.

10. Arról valószínűleg már hallottál, hogy Franciaországot tartják a világ egyik legszebb országának, a fővárosát, Párizst pedig a szerelem városának is nevezik. Az viszont talán meglep, hogy az összes ország közül Franciaország az, ahova a legtöbb ember ellátogat. Legalábbis ezt állítja az ENSZ Turisztikai Világszervezete. Az adatok szerint 2017-ben 86,9 millió ember volt kíváncsi Franciaországra, míg Olaszországban 58,3 millióan fordultak meg ugyanebben az évben.

11. A lepkék megisszák a teknősbéka szemfolyadékát.

12. Két focipálya méretű a világ legsűrűbben lakott szigete, a Kolumbia partjainál található San Bernardo-szigetcsoporthoz tartozó, Santa Cruz del Islote. Egy 2016-os felmérésből kiderült, hogy a szigeten, ahol posta, iskola és kórház is található, összesen 485 ember él, és 97 ház található.

13. 7,5 milliárdan élünk a bolygón, ami rengeteg, viszont a National Geographic szerint, ha a Föld lakossága egymás vállára állna, akkor a bolygón élő összes ember elférne Los Angelesben.

14. Tim Friede szervezete immúnissá vált a mérges kígyó harapásra. A férfi közel 20 éve dolgozik kígyókkal, akik több, mint 100 alkalommal marták meg, viszont a szervezetébe egyszer sem jutott be olyan dózisban a méreg, hogy az veszélyt jelentett volna rá. Az évek múlásával Friede szervezetében kifejlődött a kígyómarásoktól megóvni képes védelmi rendszer.

15. A Disneylandben található hullámvasút nagy segítséget nyújthat abban, hogy az emberek minél gyorsabban megszabaduljanak a rettentő fájdalmat okozó vesekövektől. Ezt az orvosok is elismerik, ugyanis vannak köztük, akik kifejezetten azt ajánlják, hogy az ilyen problémával küzdök menjenek el a vidámparkba.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló