Sok fiatal vágyik az űrbe



Gyerekkori álmok, amelyekről később megváltozik az ember véleménye.Űrhajós: Minden gyerek szeretne egyszer eljutni a világűrbe, de később kiderül számukra, hogy sok minden nem megy nekik, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki űrhajós legyen.

Orvos: A gyerekek szerint az orvosi hivatás az egyik legszentebb munka a világon, hiszen az orvosok meggyógyítják a betegeket. A gyerekek csodálják az orvosokat, de idővel rájönnek, hogy ehhez a szakmához rengeteget kell tanulni, ráadásul vannak tantárgyak, amelyekből kitűnő teljesítményt kell nyújtaniuk.

Tűzoltó: Az egyik legelegánsabb és legnépszerűbb hivatás a kisgyerekek szerint, de később rájönnek, hogy milyen veszélyes a tűzoltók munkája.

Tanárnő: Az iskola első éveiben még annyira szeretnek tanulni a gyerekek, hogy sokuk úgy dönt, hogy ő tanárnak fognak állni. A lelkesedés lassan elmúlik, a többségük pedig örül, hogy végre maga mögött hagyhatja az iskolát. Csak néhányan tartanak ki az elhatározásuk mellett, hogy tanárok lesznek.

Író: A gyerekek általában arról álmodoznak, hogy írók lesznek. Rá kell azonban jönniük, hogy az írói munka esetében számolni kell az alkotói válsággal, amikor nincs ihlet, vagy ha van is, akkor az nem elég jó ahhoz, hogy foglalkozzanak vele.

Katona: A gyerekkorban van egy időszak, amikor mindenki arról álmodik, hogy egy nap katona lesz. Csakhogy a hadseregben fontos a hazafias viselkedés, valamint az, hogy vért izzadva, akár az életük árán is megvédjék az országukat és a szeretteiket.

Zenész: Sok gyerek azt gondolja, hogy a zenészek élete csupa fény és ragyogás, de a valóság távolról sem ilyen. Valójában a zenészek munkája rengeteg teherrel, fáradtsággal, kimerüléssel és alkotói válsággal jár.

Tudós: A gyerekek közül sokan döntenek, hogy tudós lesz belőlük. Idővel azonban a gyerekek is rájönnek, hogy a tudós hivatás egyfelől nem is olyan veszélytelen, másfelől nagyon jól kell hozzá számolni, kémiából, fizikából és biológiából is kiváló teljesítményt kell nyújtani, nehogy később hibázzanak.

Sportoló: Képviselni a saját országot egy világbajnokságon vagy egy olimpián, megszerezni az aranyérmet és a különböző díjakat csodálatos lenne, ám ennek a gyerekkori álomnak gyorsan véget tud vetni az, ha kiderül, hogy a lurkónak nincs tehetsége a választott sportághoz.

Építész: A gyerekeket lenyűgözi, hogy egy üres telekre milyen csodás épületeket húznak fel a szakemberek, akiknek munkáját látva úgy döntenek, hogy belőlük is építész lesz. Idővel azonban rájönnek, hogy ez a szakma egyáltalán nem olyan egyszerű, mint eleinte gondolták, ezért felnőttként letesznek arról, hogy építésznek álljanak.

Táncos, koreográfus: Többségében kislányok álmodnak arról, hogy balerinák lesznek, ha felnőnek. Ez a tánc azonban egyáltalán nem könnyű. Annak érdekében, hogy valaki profi balett táncos vagy koreográfus legyen, muszáj alázatosnak, tehetségesnek és kitartónak lennie, illetve magas fájdalomküszöbbel kell rendelkeznie.

Szuperhős: Már a múltban is sok kisgyerek álmodott arról, hogy szuperhős lesz, de eljön a nap, amikor rájönnek, hogy a valóságban nem léteznek különleges képességekkel megáldott szuperhősök.

Színész: A tévében szereplő szép nénik és bácsik miatt szeretnének színészek lenni a gyerekek, de később rájönnek, hogy a színészet nemcsak csillogásból és fényűzésből áll.

Politikus: Sok gyerek szeretné elhozni az országának és a népének a változást, valamit jobb életet biztosítana nekik, de néhány év múlva rájönnek, hogy képtelenek lennének arra, hogy egész életükben politikusként dolgozzanak.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló