A legőrültebb jelenetek a Halálos iramban filmekből



A franchise tudja hova fokozni az akciófilmes túlzásokat.Halálos iramban (2001) – A zöld fény: Dom és a bandája zöld fénnyel jelölte meg az autókat, csakhogy amikor az inkognitó megőrzése és a rejtőzködés a lényeg, akkor ez egyáltalán nem jó megoldás.

Halálosabb iramban (2003) – Féktelenül és korlátlanul: Egy autó nagy sebességgel belecsapódik egy betonkorlátba vagy masszív sorompóba, majd Brian sértetlenül kiszáll a kocsiból, amin egy karcolás sincs.

Halálos iramban: Tokiói hajsza (2006) – Ezek nem okos telefonok: A 2000-es években még sehol sem voltak a mai okostelefonok. Az akkori modelleken még 720p-ben sem nagyon lehetett videókat nézni, nemhogy 4K-ban! Ennek ellenére a Tokió hajsza szereplői kinyitható mobilon, valós időben nézték a versenyt.

Halálos iram (2009) – Dom és a tartály: Vajon hogyan lehetséges az, hogy ebben a jelenetben a tartály pont úgy fordul, hogy az nem trancsírozza szét Domot, aki át tud suhanni alatta?

Halálos iramban: Ötödik sebesség (2011) – A vonat nem vár: Hőseink irreálisan nagy sebességgel száguldó terepjáró monstrumokkal igyekeznek elérni egy vonatot, aminek meg sem kottyan a felugratás, és abba is csak meginog, hogy bezúzzák a falát.

Halálos iramban 6. (2013) – Forma–1-es bulldózer: Owen Shaw autója kinézetre olyan, mint egy Forma-1-es versenyautó, de később kiderül, hogy a kocsi ereje egy buldózerére hasonlít, és képes más autók felborítására. Felmerül azonban a kérdés, hogy melyik bolygó fizika törvényei vonatkoznak rá, mert egy ilyen masszív kocsi soha nem robogna úgy, ahogy a filmben, ha a Föld gravitációja hat rá.

Halálos iramban 6. (2013) – Kapd el, mard el: Dom szuperhős módjára repül, hogy elkapja a tankról leugró Lettyt, akivel aztán egy szélvédőnek csapódnak, amit gerinctörés nélkül megúsznak.

Halálos iramban 7. (2015) – Ejtőernyős autók: Miután hőseink kiugrottak egy repülőgépből, nemcsak, hogy nem álltak fejjel a földbe, hanem még sikerül úgy pörögniük a levegőben, hogy ki tudják nyitni az ejtőernyőiket, és sikerül ott földet érni, ahova tervezték.

Halálos iramban 8. (2017) – Egy jól felszerelt diplomata: Az orosz diplomácia küldöttség túl messzire ment a diplomáciai mentelmi joggal, ugyanis kiderült, hogy az egyik spéci autójuk durva golyószóróval van felszerelve, és ha már ott volt, akkor a nyílt utcán be is mutatták, hogy mire képes a fegyver.

Halálos iramban 8. (2017) – Szikla a torpedó ellen: Az egyik torpedó Hobbs autója mellé sodródik, mire hősünk kihajol, és egyszerűen arrébb löki azt. Azt még meg kell jegyezni, hogy Hobbs járgánya korcsolya nélkül képes nagy sebességgel siklani a jégen.

Halálos iramban: Hobbs & Shaw (2019) – Vasember és Cyborg gonosz rokona: A film antagonistája Brixton Lore, egy olyan tökéletes katona, aki a szemébe/agyába ültettet mikroszámítógéppel előre ki tudja számolni az ütések és lövések erejét és irányát. Annak érdekében, hogy minden ökölcsapás és lövedék elől ki tudjon térni, Lore lassított felvételben látja a valóságot. Csak győzze olvasni azt a rengeteg statisztikai adatot!

Halálos iramban: Hobbs & Shaw (2019) – A Transformers beköszön: Az egyik motoros üldözési jelenetben kamion érkezik a hőseink elé, akik a kocsijukkal már profiként csúsznak át alatta. Ezt a műveletet azonban hétköznapi motorral nem lehetne kivitelezni, de ugyebár Brixton motorja nem is átlagos.

A kétkerekű jármű nemcsak önvezető, hanem több pont hajlítható, átalakítható, tehát a súlypontjai áthelyezhetők. Ennek köszönhető, hogy Brixton nem egy, hanem rögtön két kamion alatt csúszik át.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló