Verbális és fizikai erőszak miatt rúgták ki Jeremy Clarksont



Botrányaik miatt elküldött tévés sztárok.A tévék világában egyáltalán nem biztos, hogy egy sorozat, műsor azzal a színésszel, műsorvezetővel fejeződik be, akivel elkezdődött. A szerződésbontás oka olykor nem az, hogy egy sztárra már nincs szükség, vagy ő dönt a távozás mellett, hanem az, hogy az illető botrányos viselkedését megelégelte a neki munkát adó csatorna.

Az alábbi listában olyan tévés személyiségek szerepelnek, akiket a tűrhetetlen viselkedésük miatt rúgtak ki.

Jeremy Clarkson (Top Gear): Habár Jeremy Clarkson nem egy botrányt okozott a múltban, mégis a BBC csak 2015 márciusában, miután Clarkson verbális és fizikai erőszakot alkalmazott az egyik producer ellen, döntött úgy, hogy megelégelte a műsorvezető viselkedését.

Clarkson elbocsájtásával a BBC járt rosszul, mert a kirúgás hatására a Top Gear másik két műsorvezetője is felállt. Clarkson és két társa az Amazonra költözött, ahol a The Grand Tour című műsorok nagyobb népszerűségnek örvendett, mint a BBC által újra műsorra tűzött Top Gear, amit Matt LeBlanc és Chris Evans brit televíziós műsorvezető vezetett.

Thomas Gibson (Gyilkos elmék): A hírekben már korábban is szó volt Thomas Gibson dühkitöréseiről és balhéiról. A CBS ezt egy ideig elnézte a Gyilkos elmékben szereplő színésznek, de miután Gibson megütötte az egyik producert, betelt a pohár, a színésznek mennie kellett. Az azonnali szerződésbontás után feltűnés nélkül írták ki Gibson karakterét a sorozatból.

Brett Butler (Grace Under Fire): Öt évadon keresztül játszotta a Grace Under Fire főszerepét Brett Butler, majd 1998 februárjában az ABC megelégelte, hogy a színész többször is felháborítóan viselkedett a forgatáson, a kábítószerrel való visszaélés pedig csak rontott a helyzeten. A sorozatot az utolsó évad közepén állították le.

Isaiah Washington (A Grace klinika): A pletykák arról szóltak, hogy Isaiah Washington homofób kifejezésekkel illette az egyik munkatársát, T.R. Knightot, ám mégsem ez vezetett oda, hogy kirúgták A Grace klinikából.

A munkájára nézve végzetes hibát akkor követte el, amikor a 2007-es Golden Globe díjátadón, miközben tagadta a vádat, kimondta azt a bizonyos szót. Az ABC efölött már nem hunyt szemet. Habár a színésszel felbontották a szerződést, mégis 2014-ben, egy rész erejéig, szerepelhetett A Grace klinikában.

Matt Lauer (The Today Show): A #MeToo mozgalom során állt elő Matt Lauer egyik volt kollégája azzal, hogy a műsorvezető évekkel korábban molesztálta. Az első vádakat több követte. Az ügyben Lauer megszólalt, és elmondta, hogy ugyan vannak túlzások az elhangzottakban, mégis elég igazság van azokban ahhoz, hogy szégyellje magát azért, amit korábban tett.

Kevin Spacey (Kártyavár): A közelmúltban kirobbant zaklatási botrányok a nagy sztárokat sem kímélték, így például Kevin Spacey sem úszta meg, akit a Netflix azonnal kirúgott a Kártyavár című sorozatból, miután Anthony Rapp felkavaró történettel állt elő a színésszel kapcsolatban.

Úgy tűnt, hogy Spacey nélkül nem folytatódhat a sorozat, de végül a Kártyavár egy rövidített, Frank Underwood nélküli évaddal fejeződött be.

Clayne Crawford (Halálos fegyver): Clayne Crawford azért volt kénytelen távozni a Halálos fegyver című sorozatból, mert a forgatáson feszült hangulatot teremtett a botrányos viselkedésével és rendszeresen ordítozott a kollégáival.

Jeffrey Tambor (Transparent): A #MeToo során napvilágra kerülő történetek és vádak miatt rúgták ki Jeffrey Tambort a Transparent című sorozatból, aminek ötödik, egyben utolsó évada, már nélküle készült el.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló