Tizenkét karakter, aki a Marvel Moziverzumból ugrott be A S.H.I.E.L.D. ügynökeibe



Bár a nagy hősök nem jelentek meg a sorozatban, mégis akadt annak hét évadában néhány emlékezetes vendégszereplés.Az Üvöltő Kommandó: Az első Amerika Kapitány filmben szerepelt az Üvöltő Kommandó, aminek tagjai közül csak Dum Dum Dugan és Jim Morita jelent meg Peggy Carterrel A S.H.I.E.L.D. ügynökei második évadának első epizódjában.

Marcus Daniels: Marcus Daniels, avagy Blackout (a magyarul megjelent képregényekben Áramszünet), az egyetlen olyan karakter, aki előbb szerepelt A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben, mint a Marvel Moziverzumban.

Az egyik rajongó észrevette, hogy Marvel kapitány egyik jelenetében pultosként jelent meg Patrick Brennan, aki Marcus Danielst játszotta. Amikor erre rákérdeztek a Reddit AMA (Ask Me Anything) során, akkor Victoria Alonso, a Marvel Studios produkciós ügyvezető alelnöke azt válaszolta, hogy: „Ház észrevetted?”.

Sif úrnő: Két Thor filmben szerepelt Sif úrnő, aki A S.H.I.E.L.D. ügynökei első két évadában is megjelent. Az asgardi harcos azóta nem bukkant fel a Marvel Moziverzumban, de lehet, hogy saját szériát kap a Disney+-on.

Phil Coulson: A sorozat egyik főszereplője korábban a filmekben is kifejezetten népszerű szereplő volt. Szerepelt a Vasember két részében, a Thorban és a Marvel Kapitányban is.

Jasper Sitwell: Mint Coulson ügynök társa jelent meg Jasper Sitwell a Thor és a Bosszúállók filmekben, de ugyancsak szerepelt A tanácsadó és a A 47-esben című rövidfilmekben is. A S.H.I.E.L.D. ügynökei esetében az első évad több részében is kiemelt szerepet kapott. Sitwell pályafutásának A tél katonája vetett véget, ugyanis Bucky megölte.

Matthew Ellis: A harmadik Vasember filmben bukkant fel először Matthew Ellis ügynök, aki aztán többször is megjelent A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben az Ultron kora eseményei után, hogy az ügynökség romjaira felépítse az Aktív Terrorelhárítást Célzó Uniót, ami a földönkívüli fenyegetésekkel foglalkozott.

Peggy Carter: A Marvel Moziverzum filmjeiben Peggy Carter volt Amerika Kapitány szerelme a második világháború idején. A karakter kétszer jelent meg A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben, majd saját sorozatot kapott, amit két évad után elkaszáltak. Carter ügynök azóta nem tért vissza.

Doctor List: A nézők A tél katonája stáblista utáni jelenetében találkoztak először Doctor Listtel, aki aztán A S.H.I.E.L.D. ügynökei második évadában jelent meg. Ekkor derült ki róla, hogy min dolgozott Von Strucker báróval. A sorozatban Doctor List utolsó jelenete egyértelművé tette, hogy szerepelni fog az Ultron korában.

Maria Hill: A S.H.I.E.L.D. ügynökei több részében is felbukkant a Marvel Moziverzum filmjeiben gyakran szereplő Maria Hill. Az ügynök rögtön a sorozat első részében jelent meg, majd Coulson fontos szövetségesévé vált az első évad során. Az Amerika Kapitány: A tél katonájában történtek után Hill segített újjáépíteni az ügynökséget.

Gideon Malick: Először a Bosszúállókban jelent meg Gideon Malick, mint a Világbiztonsági Tanács egyik tagja. Később A S.H.I.E.L.D. ügynökei harmadik évadában bukkant fel.

Felix Blake: A Marvel Moziverzum klasszikus filmjeiben nem szerepelt Felix Blake, de ő is megjelent A 47-es című rövidfilmben. A S.H.I.E.L.D. ügynökei első évadban, amikor Blake másodjára bukkant fel, úgy tűnt, hogy meghalt, de a harmadik évadban visszatért, mint az Őrkutyák vezetője.

Nick Fury: Mint a Marvel Moziverzum egyik központi alakja, valamint a S.H.I.E.L.D. volt igazgatója, Nick Fury nem maradhatott ki A S.H.I.E.L.D. ügynökeiből. A karakter kétszer tette tiszteletét a sorozat első évadában.

(Forrás: marvelmagyarorszag.blog.hu)

Ajánló

Ajánló