Régészként és fotósként is dolgozik Cole Sprouse



Csillagász, mezőgazdász, pilóta, tűzoltó és harcművész végzettsége is van ezeknek a hírességeknek.Cole Sprouse, régész és fotós: A Zack és Cody című sorozatban játszott a testvérével, Dylannal az aktuális tinisztár, Cole Sprouse, aki 2015-ben régész végzettséget szerzett a NYU-n, majd több ásatáson is dolgozott. Sprouse itt nem hagyta abba a tanulmányait, ugyanis később a fotós szakmát is kitanulta. Jelenleg olyan magazinoknak dolgozik, mint a Vogue. Színészként a legutóbbi filmje a Két lépés távolság volt.

Tom Selleck, mezőgazdász: A Magnum című sorozat főszereplőjeként ismerik sokan Tom Sellecket, ám az ő tehetsége sem merül ki csak a színészetben, ugyanis miután megunta a hollywoodi életet, vásárolt egy 60 hektáros farmot Kaliforniában. A többszörösen Emmy-díjra jelölt Selleck és családja mezőgazásznak tanult, most pedig avokádót termesznek és importálnak.

Bruce Dickinson, pilóta: A brit heavy metal banda, az Iron Maiden frontembereként vonult be a rocktörténelembe Bruce Dickinson, ám emellett az Egyesült Királyság egyik legjobb profi vívója volt, ráadásul annyira szeretett repülni, hogy az egyik kereskedelmi légitársaságnál pilótaként dolgozott.

Katheryn Winnick, testőr és fekete öves harcművész: Katheryn Winnick elég sok harcban vett részt a Vikingek című sorozatban, aminek forgatása során nem volt szüksége kaszkadőrre, vagy dublőrre, ugyanis testőr végzettsége van, ráadásul több harcművészetben is jártas. Winnick Kanadában, a szülőföldjén nyitott harcművészeti iskolát.

Steve Buscemi, tűzoltó: A színész, producer és rendező Steve Buscemi nemcsak a filmiparban végzett munkájáról ismert, hanem arról is, hogy fiatalabb korábban a New York-i tűzoltóságnál dolgozott. Tűzoltóként a leghősiesebb tette az volt, hogy egy héten át, napi 12 órában keresett túlélőket a 9/11-es merénylet után, ezért tiszteletbeli zászlóalj főnök kitüntetést kapott.

Dexter Holland, molekuláris biológus: Amikor a The Offspring együttesben profi zenész lett, akkor Dexter Holland otthagyta az iskolát, mert semmi ideje nem maradt arra, hogy tanuljon. Ez azonban csak ideiglenes szünetnek bizonyult, mert később, a banda sikerei után, Holland biológia diplomát szerzett, majd molekuláris biológia területen szerzett PhD-t.

Mayim Bialik, idegtudós: Az Agymenők (The Big Bang Theory) című sorozatban játszotta Amy karakterét Mayim Bialik, aki nem csak a szériában, hanem a valóságban is tudós. Bialik a színészkedés mellett hét éven át tanult, hogy végül idegtudósként végezzen.

Bialik erről is készít videókat a saját Youtube csatornáján, amire eddig több, mint 800 000 ember iratkozott fel. A színésznő étkezésről, a szülőségről, az öltözködésről és a karrierjéről is hasznos tanácsokkal szolgál.

Brian May, csillagász: A legtöbben a Queen gitárosaként ismerik Brian Mayt, pedig csillagász is, ugyanis a koncertek és próbák után arra fordította a megmaradt energiáját, hogy csillagászatot tanuljon.

2007-ben professzori fokozatot kapott, valamint lehetősége nyílt arra, hogy a NASA-nak dolgozzon abban az űrkutatási projektben, amelyben a legtávolabbi csillagok topográfiáját vizsgálták.

Liam Gallagher, a ruházati márka tulajdonos: A 90-es évek híres brit pop bandájának tagjaként vált ismerté Liam Gallagher, ám ő sem elégedett meg ennyivel, ugyanis igazi üzletember is, aki alaposan kitanulta a szakmát.

Gallagher saját ruházati márkája a Pretty Green, amivel a célja az, hogy egyesítse a divatot és a zenét kedvelő embereket. A sztár gyakran a saját márkájához tartozó ruhákban koncertezik.

(Forrás: goodstuff.hu)

Ajánló

Ajánló