A Quadrant bevásárlóközpont ablakából figyeli a vásárlókat a Swansea ördög



Ezek a tárgyak nagy problémákat okoztak a valóságban!A Swansea ördög: Az 1890-es években egy építész nem kapta meg a templom újjáépítésének munkáját a dél-walesi Swansea-ben. A legenda szerint a csalódott Sir Arthur Blomfield megütötte a helyi építészt, amiért más kapta a Szent Mária újjáépítésének feladatát.

Évekkel később Sir Arthur Blomfield megvásárolta azt a régi házikót, ami az új templommal szemben állt. A lebontott házikó helyére egy nagy vörös téglaépületet épített, majd kitett egy mosolygó ördögöt ábrázoló szobrot.

Ezt követően az építész elátkozta a Szent Mária templomot azzal, hogy kijelentette, hogy hamarosan megsemmisül, amit az ördög vigyorogva néz végig. Az átok fogott, mert amikor a Luftwaffe célba vetett Swanseát, akkor a templomot közvetlen találat érte.

A mosolygó ördög jelenleg a Quadrant bevásárlóközpont ablakából figyeli a vásárlókat.

Merlin tölgye: A legenda szerint Wales legrégebbi városa, Carmarthen olyan ősi, hogy állítólag eredetileg Merlin adta neki Caerfyddrin (Merlin erőd) nevet. A városban volt egy nagy tölgy, amit a legenda szerint maga Merlin ültetett. A város lakói sokáig vigyáztak a fára, ami nagyjából 300 éves volt, amikor 1856-ban elpusztult. A helyiek sokáig tagadták a tölgy halálát, ugyanis egy ősi prófécia arról szólt, hogy Carmarthent átok fogja sújtja, ha kidől a fa.

Úgy néz ki, hogy a próféciának igaza volt, mert a tölgy eltávolítása utáni télen Carmarthen történelmének egyik legsúlyosabb árvize árasztotta el a várost. Merlin fájából néhány darab megtekinthető a helyi múzeumban.

Letta baba: A filmeknek köszönhetően, Annabelle jelenleg a legismertebb elátkozott baba, pedig Letta legendája is borzalmas. A történet szerint egy cigány kisfiú kapta a ronda babát több, mint 200 évvel ezelőtt. Miután a gyermek megfulladt, a lelke csapdába esett a babában. Letta jelenleg Ausztráliában található, ahol a tulajdonosa, Kerry Walton olykor megmutatja a környéknek.

A leláncolt tölgy: Az Alton falu közelében, az angliai Staffordshire-ben található a hátborzongató ősi tölgyfa, aminek hatalmas, rozsdás láncai olyan érzetet keltenek, mintha a fa egyszer elszabadult volna, a helyiek pedig csak nagy nehezen tudták leláncolni, hogy ezzel akadályozzák meg a további szörnyű tetteiben.

A fához költött legenda szerint az Alton Towers nagy birtokán élő Shrewsbury grófja egy este hazafelé tartott, amikor egy koldus nő megállította a kocsiját. Az idős asszony egy penny-t kért, de a gróf durván elzavarta.

A koldus elátkozta a grófot azzal a kijelentésével, hogy mindig veszítsen el egy családtagot, amikor leszakad az öreg tölgy egy ága. Még ugyanazon az estén vihar tombolt, ami letépte a tölgy egyik ágát. Mivel másnap reggelre a gróf egyik családtagja meghalt, ezért Shrewsbury megrémült, hogy a koldus asszony átka működik. A gróf leláncoltatta a tölgyet, hogy annak több ága ne essen le.

Bukást okozó festmény: Edwin Henry Landseer 1864-ben festette a fenti képen látható festményt, amin két vérszomjas jegesmedve széttép egy sarki felfedezőt. Az alkotást rendszeresen elrejtik a londoni egyetem, a Royal Holloway oktatói, hogy a babonás hallgatók is letegyék a vizsgákat.

Erre azért van szükség, mert a legenda szerint, ha egy hallgató közvetlenül a festmény mellé ül a vizsgán, akkor megbukik. Egy másik történet arról szól, hogy egy hallgató azért őrült meg és lett öngyilkos, mert miután ránézett a festményre, becsukta a szemét. Még mielőtt megölte magát, azt írta a vizsgalapra, hogy: A jegesmedvék csinálták velem.

Valószínű, hogy az átok kitaláció, de senki sem kockáztat.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló