Fotózás közben törték össze a több száz éves műalkotást



Nagyon rossz véget ért a vasárnapi ingyenes múzeumlátogatás Lisszabonban.Egy brazil turista kihasználta, hogy minden hónap első vasárnapján mindenki számára ingyenesen látogatható a lisszaboni Nemzeti Múzeum. Amikor a meg nem nevezett turista egy érdekes kiállítási részhez ért, akkor úgy döntött, hogy lefényképezi a műalkotásokat.

A turista célja az volt, hogy egy igazán jó fotót csinál az ősi művészetek múzeumában, amivel még nem is lett volna baj, ám a terv kivitelezése közben nekitolatott egy értékes, XVIII. századi szobornak, amit sikerült ledöntenie.

A Szent Mihály szobor olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a szakértők szerint egyáltalán nem biztos, hogy helyre lehet állítani. A múzeum munkatársai ezzel szemben optimisták, ugyanis ők kijelentették, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy sikeresen restaurálják a műalkotást.A kiállítási teremben ott volt egy másik látogató is, de ő már csak a több darabra tört szobrot tudta lefényképezni. A rombolásról készült képet feltöltötte a Facebook-ra, ahol azt írta a poszthoz, hogy „ez az ára annak, hogy minden hónap első vasárnapján ingyen lehet belépni”.

Jose Alberto Seabra Carvalho, a Nemzeti Múzeum igazgatóhelyettese arról beszélt, hogy jó néhány éve dolgozik az intézményben, ám nem emlékszik arra, hogy valaha történt volna hasonló incidens. A National Museum of Ancient Art múzeum vizsgálatot indított az ügyben.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló