Ebből a különleges tesztből kiderülhet, hogy mennyire hallgatsz a szívedre



Húsz kérdés alapján dől el, hogy az érzelmek vagy az észérvek embere vagy-e.Megfigyelhetted, hogy az emberek eltérő reakciót adnak ugyanarra a dologra és más szempontok alapján hoznak döntéseket. Ennek oka az, hogy míg valaki az eszére hallgat, addig más hagyja, hogy a szíve vezesse.

A most következő különleges teszt célja az, hogy kiderítse, az észérvek vagy az érzelmek embere vagy-e. Ha kíváncsi vagy, akkor válaszolj az alábbi kérdésekre igennel vagy nemmel. Az igen 1 pontot, a nem 0 pontot ér. Írd le egy papírra a válaszokat, majd számold össze a pontokat, és olvasd el a rád vonatkozó elemzést!

A kérdések, amelyekre válaszolnod kell:

1. Könnyen elveszted a türelmed?

2. Szerinted egy igazi férfi megengedheti magának, hogy sírjon?

3. Szerinted, ha megmutatod a valódi érzelmeidet, akkor őszintébbnek fogsz tűnni a többi ember előtt?

4. Meg mered mutatni, amikor rossz a kedved?

5. Meglep, ha a környezetedben valaki semmi jelét nem adja annak, hogy mennyire szenved legbelül?

6. Emlékszel arra, amikor utoljára nevettél szívből?

7. Szerinted lobbanékony vagy?

8. Szereted, ha masszíroznak?

9. Szoktál hangosan nevetni a vicceken?

10. Tudsz uralkodni az érzelmeid felett?

11. Ha egy felnőttet látsz sírni, akkor attól zavarba jössz?

12. Zavarba jönnél, ha sok ember előtt sírnád el magad?

13. Szerinted könnyek nélkül is meg lehet mutatni a valódi érzéseket?

14. Szoktál kiabálni koncertek, sportközvetítések alatt?

15. Szoktál sírni az érzelmes filmeken?

16. A szeretteidet naponta megöleled?

17. Meghatnak azok a személyek, akik ki merik mutatni az igaz érzéseiket?

18. Volt, vagy most is van háziállatod, akihez erősen ragaszkodsz?

19. Zenehallgatás közben előfordul, hogy ritmusra mozog a kezed, vagy a lábad?

20. Szerinted a sírás a gyengeség jele?

Ha válaszoltál minden kérdésre, akkor számold össze a pontokat és olvasd el a neked szóló elemzést!

0-9 pont – visszafogott, távolságtartó személyiségtípus: Az érzéseidet mélyen magadba temeted. Téged nagyon nehéz kiismerni, mert hajlamos vagy még akkor is azt mutatni, hogy minden tökéletesen rendben van, ha valójában romokban hever az életed. A távolságtartó viselkedésed oka, hogy így próbálod megóvni magad a csalódásoktól és a fájdalmaktól. Meg kellene tanulnod bízni másokban, akik előtt meg kellene nyitnod a szívedet. Ez nem könnyű, de igenis lehetséges.

10-15 pont – diplomatikus személyiségtípus: A pontszámod alapján nem szokásod rejtegetni az érzelmeidet, de azt nagyon jól tudod, hogy mikor kell azokon uralkodnod, és melyek azok a helyzetek, amikor nyugodtan szavakba öntheted, amit érzel és gondolsz.

Neked sokat számít a környezeted véleménye, és a hangulatodra hatással lehet az, amit mások gondolnak rólad. Igazán diplomatikus személyiség vagy, viszont el kell fogadnod, hogy te sem felelhetsz meg mindenkinek, és nem is kell mindenkivel jóban lenned. Önálló, felnőtt ember vagy, ne akarj a többiek véleményének megfelelni, mert teljesen mindegy, hogy mit gondolnak rólad!

16-20 pont – őszinte, érzelmes személyiségtípus: Igazán dicséretes, ahogy az érzelmeidet kifejezed. Te nem titkolod az érzéseidet, és ritkán érzed magad zavarba, ha mások előtt sírsz. Őszintén és szívből nevetsz.

A pontszámod alapján az is jellemző rád, hogy tisztában vagy azzal, hogy ki vagy, mennyit érsz. Arra vágysz, hogy az emberek olyannak fogadjanak el, amilyen vagy, a rossz és jó tulajdonságaiddal együtt szeressenek.

Te soha nem játszol szerepet, mindig őszinte vagy mindenkivel. Sokszor pont a nyitottságod miatt sérül a lelked. Hiszel az igaz barátságokban és szerelemben.

(Forrás: nlc.hu)

Ajánló

Ajánló