A szobor-teszt megmutatja, hogy mit ronthatsz el az életedben



Válassz egyet az alábbi négy szobor közül, és tudj meg magadról valami érdekeset!

A szobrok az idők kezdete óta fontos szerepet töltenek be az emberek életébe, ráadásul mindegyik alkotásról elmondható, hogy a szobrász valamit üzenni akart általa. Egy olasz pszichológuscsoport nem készített, hanem választott négy híres szobrot, hogy azokkal jelképezzék a különböző személyiségtípusokat.

Ha tehát választasz egyet az alábbi szobrok közül, akkor érdekes dolgot tudhatsz meg a személyiségedről, valamint rájöhetsz, hogy mi ronthatja el az életedet, min kellene ezért változtatnod.1. Szabadság-szobor: Ha úgy határoztál, hogy az első szobrot választod, akkor az olasz pszichológuscsoport szerint egy igazi kalandor személyiségével vagy megáldva. Rád az is jellemző, hogy mindig vitatod és megkérdőjelezed a szabályokat, ugyanis ki akarod deríteni, hogy mi lehet azokon túl.

A túloldalon egy teljesen új világ vár, tele olyan lehetőségekkel, amelyekkel még soha nem találkoztál, a döntések és tettek irányvonalát pedig a kezedben tarthatod. Az olasz pszichológuscsoport szerint olyan személy vagy, aki mindig előre, a jövő és a célok irányába tekint.

Ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy soha ne feledd, hogy a gyökerekre szükség van, mert azok a haladás és a fejlődés elengedhetetlen tényezői!

2. Mosolygó Buddha: Amennyiben a második szobor volt az, amelyiket a legközelebb érezted magadhoz, akkor ez alapján az olasz pszichológuscsoport úgy véli, hogy elképesztően nyugodt és derűs személyiség vagy, aki a „lesz, ahogy lesz” elv szerint éli az életét.

A problémákat egyfajta tesztnek tekinted, valamint úgy gondolod, hogy a drámák és a komolyabb próbatételek ugyancsak az élethez tartozó részletek. Abban hiszel, hogy a jó és a rossz mindig egyensúlyba kerül egymással, emiatt próbálsz elintézni mindent, illetve igyekszel optimistán hozzáállni a dolgokhoz.

Abban az elvben is hiszel, hogy amennyiben hiba csúszik a gépezetbe, akkor is elmondhatod magadról, hogy jól éltél, és kiélvezted az életed minden pillanatát, ám az olasz pszichológuscsoport arra figyelmeztet, hogy ez nem igaz, hiszen a valódi életben a hibák könnyen végzetesnek bizonyulhatnak.

3. A világot tartó Herkules: Abban az esetben, ha a négy szobor közül a harmadik fogott meg a leginkább, akkor ez alapján azt mondja rólad az olasz pszichológuscsoport, hogy túlságosan is mások rendelkezésére állsz, ami miatt az emberek sokszor terhelnek a gondjaikkal, amiket hajlamos vagy átvenni tőlük. Nagyon keveset törődsz önmagaddal.

A mottód az, hogy meg tudod csinálni, de az olasz pszichológuscsoport arra figyelmeztet, hogy úgy figyelni a környezetedre, hogy közben te magad nem számíthatsz senkire, nem nemes feladat, hanem szimpla együttérzés, valamint a testi-lelki egészséged semmibevétele, ami probléma.

4. A kis hableány: Ha a negyedik, tehát az utolsó szobrot választottad, akkor ez alapján azt mondja rólad az olasz pszichológuscsoport, hogy jellemző rád, hogy mindig távoli világokról álmodozol, a végtelent figyeled és várod, hogy egyszer valami eljöjjön.

Lényegében két világ, a valóság és a fantáziavilág között élsz. Mivel az igazi élet soha nem érhet fel az álomvilágoddal, ezért elégedetlen vagy a valósággal. Az olasz pszichológuscsoport azt tanácsolja, hogy próbáld olyasmivel tölteni az idődet, ami igazán érdekel, igyekezz kézzel fogható dolgokra változtatni az életedet, és fogadd el, hogy a valóságban soha nem érhetsz el olyan magaslatokat, ahova a fantáziád szárnyain repülhetsz.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló