Milyen lehetne az élet 200 év múlva?Nyolc dolog, ami megvalósulhat 2220-ra.Megnövekedett élettartam: Technológiai szempontból vizsgálva elmondható, hogy az egészségügy rohamosan fejlődik. Az élettartam növelésével kapcsolatos, a sejtek öregedését gátló kísérletek terén már akadnak biztató eredmények.

Életszínvonal emelkedése: 2020-ban elmondható, hogy hatalmas különbségek vannak a nemzetek életszínvonalában. Gondolj csak arra, hogy milyen nagy a társadalmi szakadék tátong Afrika és például Svájc között. Egyes országokban a lehetőségek határtalanok, míg máshol gyerekek halnak éhen.

Ez komoly probléma. Tudósok azonban úgy vélik, hogy ez megoldódhat a következő évszázadban. Most egyes országokban óriási a pazarlás, míg máshol hatalmas a nélkülözés, de az elemzők szerint ez normalizálódhat. Ha az éhezés nem is szűnik meg teljesen a következő 200 évben, mégis valószínű, hogy némely nélkülöző országban komoly mértékben emelkedhet az életszínvonal.

Valuták megszűnése: A globalizáció következménye lehet, hogy a pénznemek jelentős része megszűnhet 2220-ra. A következő 200 évben valamikor a Forintot és felválhatja az Euro. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz majd a globális pénznem.

Hibernálás: Míg a jégbe fagyott halak gond nélkül átvészelik a telet, addig ugyanez kissé körülményesebb az emberek esetében. De a hibernálás esetében nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy az emberi testet egy konzerváló tartályban tartanák, és csak az elme működne. Hasonlót már láthattunk filmekben.

Az ötlet nem légből kapott, hiszen a hibernálás esetében az emberi test tökéletesen védve lenne, valahol elzárva, minden külső behatás nélkül, miközben az elme szabad lenne, akár a virtuális valóságban, akár egy robot testével.

Ez egyáltalán nem elképzelhetetlen, hiszen a tudósok már rég rájöttek, hogy hogyan lehet szimplán a gondolatokkal irányítani a dolgokat, például a művégtagokat.

Élelmiszer előállítás: A megnövekedett kereslet miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvend a mesterséges termesztés. Várhatóan bizonyos ételek és növények előállításához mesterséges módszereket fognak használni, sőt, némely országban már most így tesznek.

Hogy ez mennyire lesz jó az emberiségnek, nem számít, ugyanis nem lesz más élelmiszer. A napjainkban is népszerű „bio” élelmiszerek árai rohamos emelkedésnek indulhatnak, hiszen már most is jelentős eltérés van a „bio” és a multi-termelőktől származó élelmiszerek árai között.

Kolonizálás: Jelenleg Elon Musk célja az a SpaceX programmal, hogy 2025 környékén már emberek sétálgassanak a Marson. De a Mars csak a kezdet lehet, ugyanis már a Jupiter egyik holdja, az Európa is kolonizálással kapcsolatos beszédtéma lett.

Természetesen még sok év kell a kolonizáláshoz, viszont tény, hogy a mai kor tudósai találhatják ki annak módját, hogy 200 év múlva emberek élhessenek a Marson.

Az utazási sebesség: Napjainkban az utazás leggyorsabb módja, ha az ember felül egy repülőre, amivel néhány óra alatt eljut a világon bárhova. Valószínű, hogy 200 év múlva már lassú lesz ez az utazási mód, ugyanis a jövőben az űrutazáshoz hasonló rakéták mintájára készülhetnek a repülőgépek, amik lehetővé tennék, hogy az utas egy óra alatt jusson el bárhova a világon.

Persze nem kizárt, hogy 2220-ra elkészül a teleportáló gép, aminek létrehozása már most jó úton halad. A kínai tudósoknak már sikerült 1200 kilométeres távolságra átjátszani egy foton állapotát.

Robotika fejlődése: A robotika célja a tökéletes mesterséges intelligencia elérése, hogy a jövőben a robotok mindent megcsináljanak az emberek helyett, akik közül a lusták örülnének is ennek.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló