Ezt követheted el a könyvek ellen!Milyen bűn lehet rád jellemző olvasás közben a horoszkóp szerint?Kos: Soha nem jutsz el a könyvek végéig. Ez főleg akkor történik meg, ha több száz oldalas történetről van szó. Az is jellemző rád, hogy hajlamos vagy egyből elolvasni a könyv végét, függetlenül attól, hogy mi a műfaja.

Bika: Ha egy beszélgetésben sarokba szorítanak, te akkor is kitartasz az állításod mellett, miszerint már akkor olvastad a szóban forgó könyvet, amikor arról még senki sem hallott. Ehhez ragaszkodsz abban az esetben is, ha csak a könyvesbolt kirakatában láttad a borítóját és csupán az internetes véleményeket, ajánlókat olvastad róla.

Ikrek: Igazából nem tehetsz róla, hogy elfelejted visszaadni a barátaidtól kölcsönkapott könyveket, ugyanis ezt nem szándékosan teszed. Egyszerűen csak arról van szó, hogy ahogy befejezed a könyvet, azzal a lendülettel el is feledkezel róla. Ikrekként olyan sok dologgal foglalkozol egyszerre, hogy ilyen semmiségre akkor sem tudsz figyelni, ha egyébként nagyon megfogott egy könyv.

Rák: Rák jegyed alapján jellemző rád, hogy nagyon szeretsz otthon időzni, az pedig a kedvenc elfoglaltságod, hogy a pároddal a kanapén ülve filmezhetsz és sorozatozhatsz, ezért sokszor elköveted azt a bűnt, hogy előbb látod a filmes adaptációt, minthogy elolvastad volna a könyvet, amiből készült.

Oroszlán: Elmondható, hogy valahogy úgy vagy a könyvekkel, mint a párkapcsolattal, vagyis túl sok könyv van a világon, ezért hajlamos vagy egyszerre több könyv olvasásába belekezdeni.

Szűz: Jellemző rád, hogy a perfekcionista vagy, és a tökéletességre való hajlamod miatt nem tudsz félbehagyni egy könyvet, még akkor sem, ha már az első fejezetnél pontosan tudod, hogy ez egy borzalmas olvasmány lesz számodra.

Mérleg: Nem szereted a konfliktusokat, és csalódást sem akarsz okozni, főleg nem a barátaidnak, ezért hajlamos vagy arra, hogy amikor egy szívednek kedves személy által ajánlott könyvet nem tudsz befejezni, akkor is azt füllented, hogy végigolvastad. Annak érdekében, hogy ne bukj le, érdemes utánaolvasnod az interneten, hogy mi lett a könyv befejezése!

Skorpió: Köztudott, hogy milyen intelligens vagy, viszont éppen ez az oka annak, hogy neked egyik könyv sem felel meg. Legyen az szakmai elhivatottság, vagy csak szórakozás, ami miatt könyvet veszel a kezedbe, biztos, hogy a végén nem azt fogod kiemelni, ami tetszett, hanem azt teszed szóvá, hogy szerinted mi hiányzott belőle, vagy milyen hibás logikával vezette le a szerző.

Nyilas: Nem szereted régi könyvekre pazarolni az idődet, ezért abban hiszel, hogy sok új és jó könyv van a világon, nem érsz rá arra, hogy újra elolvasd a régi klasszikusokat. Amire viszont mindig szánsz időt és energiát, az egy új útikönyv a következő úti célodról.

Bak: A könyvmolyok óva intenek attól, hogy borító alapján ítéljük meg a könyvet, de te Bakként újra és újra elköveted ezt a hibát. Ha a kirakatban megfog a borító, akkor nem tudsz rá nemet mondani. Ha viszont a borító taszít, akkor hiába lehet az egy jó könyv, valószínű, hogy nem adsz esélyt neki.

Vízöntő: Kiváló érzéked van a jó könyvek kiválasztásához, ám gyakran elköveted azt a hibát, hogy elmondod a barátaidnak a könyv fő elemeit, pedig valószínű, hogy ők nem szeretnék előre megtudni, hogy mi fog történni a könyvben.

Halak: Ha te olvasol, akkor általában nem foglalkozol azzal, hogy mit fogsz könyvjelzőként használni, ha le kell tenned a könyvet, ugyanis a bűnöd az, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül hajtod be a lap sarkát, vagy szétnyitott gerinccel fordítod le a könyvet, még a strandon is.

(Forrás: marieclaire.hu)

Ajánló

Ajánló